38. kolo
11.05.2014 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Tři anglické klenoty nakonec Sotonu zvládly zaříditi jenom remízu

Přesně proto Manchester United letos nedosáhl na poháry. Také v Southamptonu v posledním kole neúspěšného ročníku Red Devils podali stěží inspirativní, utrápený výkon a bod pro ně zachránila akorát Matova paráda ze standardní situace...

Zatímco fanoušci United opětovně zpívali své protianglické popěvky, Roy Hodgson, manažer národního týmu Albionu, si musel v ochozech hovět. Rickie Lambert, Adam Lallana i Luke Shaw byli totiž - pokolikáté už letos - beze zbytku klíčovými muži Sotonu a druhý jmenovaný si koneckonců už v šesté minutě málem vymodlil pokutový kop.

Rovněž premiérový střelecký pokus obstarali domácí, když z dálky napřáhl Wanyama, zatímco Sotonu připadla i první větší šance zápasu - akci rozeběhl Shaw a po vracečce Lallany ji málem hlavou taky zakončil. Těžší zákrok si pak de Gea připsal po 24 minutách a střele Lallany, přičemž svou sérii nevyžádaných premiér završil také svou první kapitulací. Lambertově koncovce sice předcházel útočníkův loket do obličeje Vidiće, ale na to se historie ptát nebude.

Tím spíš, když Southampton zůstával být aktivnějším a nebezpečnějším i po zbytek úvodního dějství. Teprve poločasové změny a vysvlečení Kagawy přineslo jakéž také kouzlo. United rázem více chtěli a za svou zvýšenou snahu byli brzy odměněni: Mata v 54. minutě rozehrál přímý kop takovým způsobem, že se Boruc ani nenamáhal do své levé šibenice jakkoliv skákat.

Ve zbytku utkání nemělo ManUtd úplně daleko k vyrovnání - například Fletcher po Januzajově výzvě z 65. minuty těsně minul vymezený prostor -, ovšem jakákoliv prohra Saints by zde objektivně řečeno vskutku nebyla na místě.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
Infernoqt

S'oton hraje otevřený fotbal, což nám na hřišti soupeře vyhovuje, takže s dobrou formací 1-3

Reagovat
smazaný uživatel

S'oton minimálně doma hraje 2x lepší fotbal než ManU, takže čekám další výklep, ale ne tak velký, 3:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra domácích jako s Evertonem - lehce.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak United má " pořád " o co hrát když rupne Tottenham... tak by mohla být aspoň EL po nevydařené sezoně. Ale zase Southampton nehraje doma až tak zle každopádně jsem na to zvědav. Tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
dreambox61

0-3 to je jasny o nic nejde

Reagovat
bayern987

Ještě že o nic nejde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele