9. kolo
26.10.2013 18:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Fulham Sotonu vůbec nestačil a prohrál s ním hrubě nevyrovnanou partii

Podobně jednostranné utkání britská fotbalová obec už dlouho nezažila. Southampton od počátku nasadil k drastickému presinku, od něhož jen těžko slevoval, a ve finále pak Fulhamu doopravdy nedal ani dýchnout. Poměr střel 20:2 hovoří jasněji než konečné skóre - o výhru se ale každopádně Saints nikdy bát nemuseli...

Ostatně už jen samotný start se jim povedl, aby po úvodní části bylo vesměs rozhodnuto. Blízko gólu pak byl Soton poprvé velmi blízko již po pěti minutách. Tehdy Stekelenburg dostal neuváženou rozehrávkou do pasti Senderose, ten se okamžitě rozplynul pod extrémně dravým tlakem domácího trojlístku a příznivci FFC se hned zkraje pořádně zapotili. Nejprve Lallana pro Stekelenburgovo čtení hry nezvládl doručit míč na malé vápno, z dorážky ale přeci mohl hravě skórovat Schneiderlin. Ten si pro změnu vylámal zuby na dobře postaveném Amorebietovi.

Skóre se tímto poprvé měnilo "až" po dvaceti minutách. V tu chvíli Rodriguez protečoval centr Warda-Prowse od rohového praporku na zadní tyč, kam v pravou chvíli doběhl Lambert a oslavil svůj návrat do základu ve stylu sobě vlastním. První roh zápasu, první gól - konkrétně pro anglického internacionála třetí v sezoně.

Sám Rodriguez se hned vzápětí nadechl k parádnímu sólu, ovšem po delikátních jesličkách Senderosovi úplně nenaplnil očekávání dychtivých fanoušků a jen slabou střelou nechal vyniknout Stekelenburga. Zbytek poločasu pak probíhal spíše pod taktovkou druhého člena perfektně pracujícího tandemu útočníků Rickieho Lamberta. Ten například ve 36. minutě zleva krátce vyběhl na střed, aby svým přízemním projektilem natrefil pouze na vzdálenější tyč.

A Lambert byl aktivní i nadále: o pár sekund později Fulhamu neuvěřitelným způsobem propadla ofsajdová past a Stekelenburg se opět musel činit - tentokrát když skákal do mírného protipohybu po veteránově hlavičce. Nakonec tedy nebylo vůbec divu, když měl ve druhé brance prsty právě Lamberta; a nepřekvapili ani parťáci. Lallana vše dosud řídil jakožto motor a mozek záložní řady Sotonu v jednom - a ve 42. minutě takto skvostně našel hlavu Lamberta, který nezavřel oči a ještě šikovně sklepnutím na zadní tyč dokonale oplatil Rodriguezovi předešlou asistenci.

Rodriguez při skórování nepěkně narazil do pravé tyčky, nicméně oklepal se a po obrátce dál dohlížel na pokračující dominanci domácího mančaftu. Byl to také právě Rodriguez, komu po 68 minutách snad dočista celé ochozy přály gól, neboť se s grácií pověsil do vzduchu a se svými nůžkami doopravdy neměl daleko k úspěchu. Jinak se už Saints spokojili spíše s rutinérskými střeleckými pokusy, které strojově likvidoval jistý Stekelenburg. Další trefy už ale potřeba stejně nebylo. Cottagers byli dnes synonymem neškodnosti.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Flamex

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele