14. kolo
04.12.2013 20:45 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Southampton FC - Aston Villa 2:3

Brad Guzan by si po dnešním výkonu zasloužil metál od svých spoluhráčů. Ti už snad mají vypsanou licenci na instruktory při lekcích z produktivity. Po celý zápas extrémně dominantní Southampton poprvé v letošní sezóně před svými fanoušky padl, přestože hosté neměli balón na svých kopačkách ani čtvrtinu času.

Dvakrát se hned v úvodu chytal za hlavu Lallana, když se nejprve dostal sám před brankáře díky přihrávce Lamberta, aby mu na poslední chvíli skočil do střely jeden z obránců. V další moment se postaral o nepokoj v duši hostů tečovaným centrem, jenž skončil na břevnu.

Když Rodriguezovu ránu z pětadvaceti metrů vyrazil nejistě a se štěstím Guzan, zdál o se, že je pouhou otázkou času, kdy se rozvlní síť. A to se stalo hned následující minutu, k ledové sprše Svatých to ovšem byla síť jejich. Fabian Delph vyslal přesnou přihrávku do běhu Agbonlahorovi, který po padesáti metrech sprintu zasekl před jediným stíhajícím obráncem a nad padajícím brankářem lehce dopravil míč do cíle.

Útočná vlna Southamptonu však na sobě nedala nic znát a pokračovalo se v nastoleném řádu, jenž další obrovskou šanci přinesl ve 27. minutě. Clyne centroval do chumlu těl, z kterého vystoupala hlava Rodrigueze, ten zamířil milimetrově k tyči a Guzan musel předvést své kouzelnické umění v plné míře, aby parádním zákrokem zmařil jasný gól.

Domácí nepostrádali při ofenzivních choutkách myšlenku, nicméně jejich chytré průniky do vápna zastavovali na poslední chvíli obětaví obránci, kteří předváděli dokonalou disciplínu i bojovnost. Ve 34. minutě překvapili Svatí rozehraným rohem před vápno, kde čekal nepovšimnutý Shaw a Guzan měl jediné štěstí, že prudká rána mířila přímo na něj.

Byl to ale i signál pro manažera Mauricia Pochettina, který vysvlíkl Osvalda a sedm minut před koncem první půle vyslal na plac druhého útočníka, což odnesl defenzivněji laděný Ward-Prowse. Ani posílení ofenzívy a stále drasticky vyšší podíl na držení míče neodvrátilo odchod do šaten za příznivého stavu pro Villans.

Jen co se však hráči vrátili na hřiště, zopakovali si svou spolupráci Clyne s Rodriguezem, který tentokrát hlavičkoval opravdu nechytatelně a bezmocně letící Guzan musel tahat balón ze své sítě.

Polevení od domácích v žádném případě nepřicházelo, stejně tak na tom byla defenzíva hostů, jež dělala vše proto, aby uchránila svého brankáře od větší zátěže. A dařilo se jí to až do 60. minuty, kdy Lallana našel před malým vápnem Osvalda, který patičkou vybídl k dalšímu reflexivnímu zákroku Guzana.

Za čtyři minuty tak pokryl stadion další led. El Ahmadi vybojoval míč a bez většího rozmýšlení centroval od pravé lajny do vápna, kde se prosadil Kozák a hlavičkou se opřel tak silně, až Gazzanigovi propadl balón mezi rukavicemi.

O slovo k reakci se pak hlásil Osvaldo. V 68. minutě dostal balón na hranici šestnáctky a prudkou ranou nechal opět vyniknout brankáře hostů. Ten už byl při další akci bez šancí. Clyne centroval na zadní tyč, kam si naběhl Lambert a hlavičkou vrátil před branku, kde se nejsilnějším ukázal právě Osvaldo a hlavou z bezprostřední blízkosti vyrovnal.

Chutě k obdobným pokusům měl především výborný Rodriguez a ani v 74. minutě nemířil vůbec zle, jen kdyby mezi tyčemi nestál perfektní Guzan a dalším tygřím skokem jeho pokus nevyrazil. A jelikož je míč věc kulatá, stalo se tomu, že se do vedení opět posunula Aston Villa. Při rychlém protiútoku nahrál Agbonlahor na střed Fabianu Delphovi, jehož nenapadlo nic lepšího, než z pětadvaceti metrů vypálit a vymést pavučiny v pravé horní části Gazzanigovy branky.

Svatí při závěrečném tlaku dopláceli na nervozitu a zbrklost při finálních přihrávkách. Villans se naopak úspěšně snažili rozhodit soupeře tvrdými souboji a následnými plápolajícími emocemi. I to byla příčina toho, že šťastný zápas pro hosty ukončil rozhodčí až v závěru 98. minuty.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2.1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

10 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele