27. kolo
23.02.2014 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Norwich si doma vyšlápl na dalšího favorita a stoupá na 14. příčku

Mění se snad Kanárci ve specialisty na těžké soupeře? S ohledem na závěrečné čtyřkolí by jim to šlo určitě k duhu; a prospěje jim to i v tuto chvíli. Norwich se doma i počtvrté v řadě (!) ubránil cizím nájezdům, tentokrát rovnou proti nejlepším výletníkům soutěže a skrze výhru...

Na doma vystavěné defenzivní hrázi Norwiche si už v tomto kalendářním roce vylámala zuby i do dneška nejpotentnější útočná vozba ligy (ManCity) a taky Tottenham si s ní o tomto nedělním podvečeru nevěděl rady. Neměl pořádně šanci dostat se do vápna, nevěděl prostě kudy.

Navíc mu už od osmé minuty kulhal Capoue, aby po následném střídání Chadliho musel Sherwood kompletně přeskupit sestavu a tedy i zřejmě pozměnit herní plán, s nímž na stěží dobyvatelné Carrow Road přijel. Co se střeleckých pokusů týče, ze strany Tottenhamu vypadal nejlépe ze střední vzdálenosti kroucený míč Paulinha, který si to namířil příliš vysoko. Dál nic.

První poločas pak celkově neviděl jediný projektil směřující na bránu, a co naopak viděl, bylo více střeleckých pokusů z dílny podceňovaného Norwiche. Ten pak svou lehkou převahu jedině zúročil těsně po změně stran. Bentalebova poziční nezodpovědnost ve 47. minutě otevřela před Johnsonem prostor k ideální kolmici, stejně jako Snodgrassovi otevřela prostor k ideálně načasovanému náběhu... a tomu všemu pak chybělo akorát ideální zakončení, které Snodgrass dodal skrze úchvatně kontrolovanou přízemní ránu na zadní tyč.

Nesmělou snahu Spurs o vyrovnání vzápětí soustavně eliminoval Ruddy se svými pohotovými výběhy a chvilková změna se dostavila až s příchodem Soldada. Ten hned v 65. minutě mohl, respektive měl zároveň se svým prvním kontaktem s balonem rovnou skórovat, po narážečce od Adebayora ale svou střelu hrozivě pokazil.

Posléze následovaly hlavičky Adebayora se Soldadem, zatímco Norwich pomalu zalézal hlouběji a hlouběji. Přesto byl Snodgrass se svým přímým kopem z 80. minuty blíže gólu než oba zmínění střelci Tottenhamu.

To Chadli už měl vzápětí rozhodně skórovat, když na levé straně dostal zbytečně moc prostoru a Ruddy se musel vytasit s perfektním kusem práce. Místo toho pak spíše ještě mohlo zahřmít na druhé straně. Senzační bombou z přímého kopu se blýskl Johnson, aby se břevno po jeho pumelici otřásalo ještě nějakých pár sekund, a v nadějných pozicích se později ocitli rovněž Redmond s Tetteyem.

Ani oni dva nicméně nepochodili, a tak se Kanárci v samém závěru obligátně třásli pod nátlakem Kohoutů. V o to větší euforii se pak ovšem slavilo; výkonný šéf skromného klubu David McNally měl například zcela očividně na krajíčku...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele