3. kolo
31.08.2013 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Norwichi vystřelil první vítězství čipera Redmond

Hughtonův Norwich si připisuje první nulu a zároveň také první výhru v sezoně. Tenhle ceněný "double" ukořistil během relativně bezgólového sobotního odpoledne, kdy se zároveň jaksi zapomnělo na instituci jménem "penalta".

Hrdinou utkání se stal mladík Nathan Redmond, jenž letoškem debutuje v Premier League. Trefil se přitom klasicky, tak jak to zkouší každý zápasy - a jak to zkoušel i dnes v samotném úvodu vyrovnané bitvy. Po čtyřech minutách se vrtnul na osu hřiště a divže se nestrefil k bližší tyči. Zatímco ovšem úplný start zápasu patřil Kanárkům (velkou tutovku spálil po standardce Fer, když ve velké blízkosti natrefil na rozkročeného Boruce), dále se pokračovalo spíše v relativní režii Sotonu. Ten měl brzy kopat penaltu, když se po Lallanově střele obouruč vrhl Johnson.

I přes větší aktivitu Saints to byli každopádně spíše Kanárci, kdo konkrétněji hrozil. Soton totiž nikterak neexceloval v disciplíně "vracení se za balon" a Norwich toho párkrát málem využil. Wolfswinkela jednou zastavil ofsajd (ačkoli by stejně nedal), přičemž jindy z těžkého úhlu pokoušel štěstí Whittaker.

Právě jeho a Snodgrassova pravá strana byla domácími využívána zdaleka nejčastěji; Shawova absence byla zkrátka cítit. Vůbec nejblíže gólu se nicméně do poločasu přeci jen ocitl Southampton - po 40 minutách úžasně sedl volej Lallanovi a spolu s pravou tyčkou Ruddyho klece se v tu chvíli třásla i většina publika.

Začátek druhého dějství znovu patřil Norwichi, opět se ale žádný náznak nepovedlo dotáhnout ke zdárnému konci. Navíc následovala pasáž, kdy předčasně zazděná akce střídala předčasně zazděnou akci, nehledě na zainteresovanou stranu - a když už Lambert z regulérní pozice konečně jednou prověřil Ruddyho, mával se nesmyslný ofsajd.

Nakonec tedy celoplošnou gólovou mizérii sobotního odpoledne protrhl až Redmond v 68. minutě. Někdejší křídelník Birminghamu to od začátku sezony zkouší pořád stejně, po sběhu do středu na bližší - a teď mu to konečně vyšlo, Boruc se po balonu natahoval marně. Chvíli po gólu se Saints dlouho vůbec nemohli dostat k balonu, Norwich rozdával sebevědomí na všechny strany - a to mu už vesměs vydrželo až do konce.

Redmond ještě jednou zpozoroval nadějnou příležitost v 86. minutě, když si po "udělání" protivníka v souboji 1 na 1 věřil protentokrát levačkou, aby alespoň vyprášil Borucovy rukavice. Ani tahle akce, ani neodpískaná penalta potom ale Hughtonovy svěřence příliš mrzet nemusela, Soton už se totiž na moc nezmohl a pustil svého dnešního soka na stejnou bodovou úroveň.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
bafpasak

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Datum, kdy bude Gary Hooper zdravotně v pořádku se podle prognóz opět posunul a momentálně to vypadá na polovinu září, Škoda, je to jedna z letošních posil, na které jsem se v rámci PL nejvíce těšil. Nevadí, však on ještě ukáže, co je v něm a časem mu předpovídám i místo v anglické reprezentaci (v útoku momentálně nemají nějaký velký přetlak, takže zcela nereálné to není).

Reagovat
veikko

Bože, za Southampton chytá Boruc???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele