7. kolo
06.10.2013 14:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Chelsea spasili žolící Hazard s Willianem

Více štěstí než rozumu měla dnes na Carrow Road favorizovaná Chelsea. Poté, co nerozhodla již v úvodní dvacetiminutovce, se v příštích pasážích několikrát nechala od Norwiche regulérně přehrávat, přišla o vedení a zpátky jej získala jen díky Tetteyově donebevolajícímu lapsu.

José Mourinho si po závěrečném hvizdu jistě napočítal několik nových vrásek, ovšem alespoň na úvodní výkop a minuty k němu přilehlé svůj tým připravil bezchybně. Ostatně Blues šli do vedení již po čtyřech minutách, když Demba Ba podržel míč pro Oscara a ten jej bez přípravy napálil z levé strany šestnáctky do sítě.

Další góly pak v úvodních pasážích klidně mohl přidat sám senegalský forvard, který byl svou pracovitostí pro fanoušky Chelsea balzámem na duši oproti Eto’ovi či Torresovi. Jenže jednou ho vychytal Ruddy a podruhé zase záskok chybujícího brankáře jménem Bassong. Ruddy obecně nepůsobil jistě a "sluníčko" jej zřejmě opětovně zradilo ve 29. minutě, kdy jeho i Turnerovo váhání klidně mohlo vyústit v branku Ba či "alespoň" penaltu.

První jakž takž utěšená akce Norwiche nadešla ve 22. minutě, kdy se Čech vrhal po Howsonově střele, a pak až těsně před obrátkou. To už Howson zády k brance nevystřelil, zároveň ale aspoň připravil zablokovanou ránu Pilkingtonovi - a Olsson pak ze střední vzdálenosti bez přípravy minul. Canaries celkově poločas zakončili na nejpozitivnější notě: po standardce se slabším projektilem uvedl ještě Bassong.

Po změně stran domácí publikum ihned poděsila drzá patička Demby Ba, jenže to žádný dominantní poločas Chelsea ani omylem nepředznamenalo. Ba naopak - Pilkington brzy možná oprávněně volal po penaltě, jakmile mu na záda došlápl Ramires; a Kanárci obecně druhý poločas nezačali vůbec špatně. Chelsea se uchylovala k hloupým faulům, v defenzívě měla mezery jako nikdy v tomto utkání. A taky si vykoledovala jen málo kruté srovnání. To v 70. minutě zařídilo duo Van Wolfswinkel-Pilkington, které si ideálně rozumělo vzdušnou drahou po dodávce Olssona. Čech byl bezmocný.

Chelsea nejprve usilovala o návrat do vedení skrze přízemní ránu Ivanoviće a nepovedenou střelu z otočky v podání střídajícího Hazarda. Naproti tomu Norwich zklamala striktní "jednonohost" Snodgrasse s Olssonem a v průběhu nesmírně hektické koncovky se neujaly ani dva průběhy Redmonda.

Jejím smutným hrdinou se nakonec stal Alex Tettey, který dlouhý nákop sice stihl před Hazardem, pak mu ale míč omylem tak akorát zpracoval do stoprocentní šance a Ruddy už tuto hrubku neodčinil. Aby toho záhy nebylo málo, s parádní tečkou přispěchal ligový debutant Willian, jenž za asistence někdejšího spoluhráče z Anži Eto'a překrásně vymetl pravou šibenici domácí klece.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dobreeee

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:8

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

Norwich 0 : 2 Chelsea - Ramirez, Oscar

Reagovat
smazaný uživatel

Ba naopak

Reagovat
smazaný uživatel

Oscar forma jak blazen, a navic zolici, to je spravny rozhodnuti Moua, to je presne ono

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele