37. kolo
03.05.2014 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Cardiff po dalším mdlém výkonu opouští elitní scénu

Cardiff City se tak dlouho skrze play-off League Championship pokoušel dostat do Premier League, až se tam nakonec udržel na pouhý jeden rok. Ole Gunnar Solskjaer na práci kontroverzně vyhozeného Malkyho Mackaye nenavázal ani zdaleka ideálně a Bluebirds se s elitní soutěží definitivně loučí po dvou sotva inspirativních prohrách s celkovým skóre 0:7...

Cardiff přitom mohl odstartovat víc než skvěle. Krul si musel hodně oddechnout v páté minutě, když jeho rutinní box dopadl přímo ke kopačkám Campbella, jenž jakýmsi karate kopem z halfvoleje napůl odkrytou klec trestuhodně netrefil.

Newcastle se své první pěkné akce dočkal po 16 minutách, kdy Rémy hezky pustil míč do běhu Debuchymu, aby ten z úhlu konečně poprvé prověřil Marshalla. A brzy jej vylekal ještě jednou - hned z následného rohu hlavičkoval krásně pod břevno, i tam se ale jeden z nejlepších brankářů sezony stihl dostat.

Na co už byl opravdu krátký, to byl Sissokův centr z pravé strany a hlavička zcela opomenutého Ameobiho zpoza zadní tyče - tenhle okamžik završil neskutečně silnou sekvenci pro Magpies a Oleho Gunnara Solskjaera opětovně poslal do kolen.

Z nich norského manažera znovu mohl pozvednout Zaha, když po necelé půlhodině hry vyběhl zleva do středu, zmátl Debuchyho a ve snaze poprvé skórovat v Premier League rovněž poslal na druhou stranu Krula - ten se přesto zvládl vytáhnout s nádherným zákrokem špičkou pravé nohy a uchránil tak pro Newcastle těsné vedení. To mohlo Zahovou zásluhou ještě jednou padnout jen o pár okamžiků později, to už ale včas zatáhl za záchrannou brzdu Debuchy.

Na druhé straně se pro změnu mohlo chumelit při Sissokově ukryté ráně, která senzačně skončila na tyči. Už v poločase takto každopádně Cardiff (společně s Fulhamem) za stávajících skóre sestupoval a urgentně potřeboval něco změnit, cokoliv.

To se ale úplně nestalo. Bluebirds se na svou první střeleckou možnost načekali až do 55. minuty, a to ještě nešlo o střelu jako střelu - Campbell spíš Krula málem zaskočil obyčejným centrem z pravé strany. Jinak Velšané neměli moc co nabídnout, a totéž ve strakatém platilo pro Newcastle. V 69. minutě, která měla symbolizovat rok poslední trofeje klubu, se navíc valná část domácích fanoušků zvedla k protestnímu odchodu z tribun St. James Parku - obří banner vzápětí hlásil "Pardew ven, Ashley ven" (Ashley je majitel klubu - pozn. red.).

Teprve po tomhle činu se Bluebirds nadechli k pořádnému odporu. Po 75 minutách hry Krul famózně vychytal střídajícího Jonese, aby doslova za pár vteřin nizozemského brankáře na čáře neuvěřitelným způsobem zastupoval Coloccini.

Samotný závěr, ten už pak byl jasnou, pro Cardiff až ostudnou záležitostí: Rémy jedním pohodlným důrazem a Steven Taylor svým příkladným důrazem ještě pro Newcastle zařídili velmi hladkou výhru 3:0. A to ještě Marshall výborně vychytal lehce sobeckého Sissoka.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
arsavin

0:0

Reagovat
vanGomm

Poslední šance hostí,ale na víc jak X to nevidím.

Reagovat
cepinzcegamy

nejdůležitější zápas cardiffu v sezoně, tak 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Když Cardiff postoupil z Champu do PL těšil jsem se na ně a myslel jsem si, že do ligy přinesou velšskou bojovnost, budou přínosem a první sezónu zakončí někde kolem klidného 12-13 místa. Opak se však stal pravdou, Cardiff City ničím nezaujal ani nepřekvapil, hrál pasivne a mdle a sestup si právem zaslouží.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele