8. kolo
19.10.2013 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

ManUtd relativně pozitivní výkon ve tři body nepřetavilo

Mělo to být euforické odpoledne pro Manchester United. Krátce před výkopem duelu se Southamptonem vyšla zpráva, že Adnan Januzaj ukončil spekulace o svém odchodu a podepsal s Red Devils na pět let, což se mělo jaksi stvrdit triumfem nad Saints. K tomu se také dlouho směřovalo, jenže ouha - v 89. minutě přišel roh, Lovrenův úder a již pátá ligová ztráta United pod vedením Davida Moyese...

Pokud jde každopádně o samotného 18letého teenagera, ten na původní radostnou zprávu navázal ukázkově. Třebaže byl při svém prvním plnohodnotném startu na Old Trafford okamžitě nakopnut Clynem, úvodní pasáže z pohledu Red Devils odřídil právě Januzaj. Nejprve jeho přízemní centr vyústil v neuznaný Evrův gól (pro ofsajd), posléze už jeho parádně odměřená kolmice pro Rooneyho položila základy úvodní branky duelu. Sám "Wazza" ještě tedy sice ztroskotal na Borucovi, Van Persie se už ale z dorážky nemýlil.

Šlo o teprve třetí gól inkasovaný Sotonem v tomto ročníku a navzdory charakteru příštích minut tahle bilance až do konce utkání nedošla jakéhokoliv zhoršení. Jenom pár minut po první změně skóre totiž Rooney napřel svou střelu do břevna, aby odčinil své předešlé zaváhání, které málem umožnilo skórovat Osvaldovi. A ďáblové klidně mohli úřadovat rovněž po změně stran, jakmile Van Persie po Rooneyho rohu opět otřásl horní tyčí Borucovy klece a pak Januzaj nadějně pokoušel štěstí z 25 metrů.

United evidentně druhá branka nebyla přána. Fellaini by potřeboval v koncovce vykázat větší klid, a když definitivu nepřinášel ani příchod Dannyho Welbecka, vzal Soton osud do svých vlastních rukou a začal jej napínat svým směrem. Nejdříve tedy Lallana s Clynem ztroskotali na de Geovi, v 89. minutě se už ale ujal střelecký pokus Lovrena po rohu Ward-Prowse a nevalné práci domácího stoperského dua Jones-Evans.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pevne verím vo výhru tak 2:0 Red Devils!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Man. Utd. vyhraje. I když lehký to mít nebudou. 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Southampton FC dostal zatiaľ dva goly v prvých troch kolách od Sunderlandu a Norwichu ... odvtedy čisté konta a skalp Liverpoolu.

Tip: 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

To bude úplně jasné 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lehké jako facka

Reagovat
smazaný uživatel

HATERI ZASRANY

UNITED VYHRAJE

P.S : nechcete stranku premenovat na "euroliverpool.cz" ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Lovren výborně !

velmi cenná remíza super !

Reagovat
smazaný uživatel

Moyes ten United totálně zesere.Dávat v 87 minutě Rooneyho( je mnohem víc kompatibilní než RVP) za Smallinga a doufat, že nějak ušmudlaj výhru 1:0 je fakt dosti ubohé.Jakto, že si všichni "nový" trenéři už si zvykli, jenom ten náš je pořád marný?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

United se můžou rovnou pověsit!!!!! idioti!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

The Red Devils už už budíček, kde je náš starý dobrý lišák SAF, ale jeho začátky také nebyli ideál. Ale hráči,kteří pospolu už kroutí 2 až 3 roky by už měli sami zápas udržet, ale zatím chaos v řízení D.M. jim to nedovolí. Nechávat pořád sedět Kagawu mě hlava nebere. D.M. by tu nějakou užitečnou radu od SAFA opravdu potřeboval. Bai.

Reagovat
dreambox61

Nemaj zalohu,na trhu bohuzel nikdo neni volny snad jedine koupit SNAIJDERA,tak musime pockat do vanoc a uvidime,bohuzel FELLAINI je o tridu niz a JANUZAJ potrebuje cas,jeho postava hovori za vse a v 18 letech to telo jednoduse nezvladne

Reagovat
smazaný uživatel

problem je, ze vykony hracov ako Vidic, Rio, Nani, Valencia, Evra atd isli dole ... tito hraci v minulych sezonach boli oporami ... tuto sezonu mam taky pocit, ze stoperi sa predbiehaju v tom, kto zahra horsie, a to ich je tam 5 ... Rafael a Evra nemaju ziadnu konkurenciu na krajoch obrany, takze idu automaticky do zakladu ... ak sa zrani Carrick, tak netusim, kym ho chce nahradit v strede, lebo teda Fellaini mi pride ako hocico, len nie defenzivny zaloznik ... z mala pozitiv - Januzaj nastastie predlzil zmluvu, posledne 3 ligove goly su jeho zasluha + De Gea, ktory je od zaciatku sezony oporou a Rooneyho forma, inak nie je co vyzdvihnut ... chapem, ze zaciatky su pre Moyesa tazke, ale odohrali uz 12 sutaznych zapasov a je to stale velky chaos ... este stale moze vyskusat postavit Kagawu aspon do 2 po sebe iducich zapasov do zakladu, mozno by sa chytil, Zahu treba vyskusat (to uz mohlo byt aj proti S´otonu) a kazdopadne, pokial to bude mozne, v januari kupit stredneho zaloznika, tam niet inej cesty zial

Reagovat
dreambox61

Kdyz se dostava moc golu tak proste hraje obrana spatne,jak spravne rikas neni tlak na obrance EVRU a RAFAELA a tak je potreba koupit VAN RAIJNA z AJAXU,to je tak jediny bek k mani na trhu a kdyz to hraje WR ze zadu tak to VP sam neuhraje protoze je zdvojovan,ztrojovan branicimi beky. Tak ze uvidime

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele