32. kolo
29.03.2014 13:45 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Manchester United - Aston Villa 4:1

Pěkným vyjádřením soudržnosti s tápajícím manažerem bylo dnešní utkání na Old Trafford. V něm Manchester United sice brzy prohrával, ovšem za neutuchající podpory domácího publika nakonec s velkou grácií obrátil vývoj zápasu a minimálně načas se vyhoupl pouhé dva body za šestý Tottenham...

Na první pohled se mohlo zdát, že to má David Moyes čím dál těžší. Dnes se například nad Old Trafford dokonce proletělo malé letadlo s bannerem požadujícím manažerův odchod... a bůhví, jestli takové protesty ustanou i po této na pohled přesvědčivé výhře nad Aston Villou. Minimálně první poločas koneckonců od United opět nebyl žádnou oslavou fotbalu; už po 13 minutách navíc domácí notně rozhodil ideálně zakroucený přímý kop Ashleyho Westwooda.

Jenže zatímco ve vzduchu se proti Moyesovi protestovalo, na stadionu se fanoušci semkli v jeho prospěch - už na letadlo se ze stadionu bučelo, při manažerově příchodu na lavičku se netradičně tleskalo na všech čtyřech tribunách a povzbuzující pokřiky Old Trafford zněly i nadále. V překvapivě přátelské atmosféře se pak ManUtd pomalu začalo škrábat nahoru.

Vyrovnáno bylo již za sedm minut, když Rooney dokonale kontrolovaným zakončením zhodnotil Kagawův centr. Následně se United každou minutou lepšili a do vedení se zaslouženě dostali ještě do přestávky, když se Mata prve vyhnul Bacunovi, pak jím byl stažen k zemi a Rooney z puntíku pohodlně skóroval.

Aston Villa ještě měla některé šance - Benteke například nenavázal povedeně na Westwoodův centr s očima a jindy zase hlavičkoval nad bránu po výzvě Albrightona -, po změně stran už ale do zápisu o utkání mířila pouze jména domácích hráčů; a ne již to Rooneyho. Bezmála po hodině hry takto Mata za asistence Fellainiho ukořistil první branku za tým, do něhož přestoupil teprve letos v lednu.

Benteke posléze určitě měl lépe využít prolomené ofsajdové pasti, místo toho se ale tedy žádné drama nekonalo. ManUtd si naopak ještě víc zvedli náladu před těžkým soubojem s Bayernem tehdy, když Javier Hernández úplným závěrem expertně proměnil ve čtvrtý gól Januzajův centr.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 nebo 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
LokoLFC

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

pred zapasem v lize mistru vyhraje m.u o gol 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten Mata v United, jak hraje??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele