38. kolo
11.05.2014 16:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Everton FC 0:2

Everton možná ve finále nehrál o Ligu mistrů tak dlouho, jak by si ještě po uzavření lednového přestupového představoval, to však nic nemění na tom, že prožil velmi plodnou, ba úspěšnou sezonu. Tolik bodů (72) a výher (21) ostatně Toffees neposbírali od roku 1987, čili mimo jiné za celou Moyesovu éru...

Zatímco Roberto Martínez mohl šetřit tak akorát potenciální anglické vyslance do Brazílie, Johna Stonese a Rosse Barkleyho, Steve Bruce teoreticky mohl s vyhlídkou na blížící se finále FA Cupu vsadit na béčkovou sestavu. Tak se ovšem nerozhodl a s výjimkou návratu maroda Allana McGregora vsadil vlastně na totožnou zahajovací jedenáctku jako posledně.

To však na tom, že již jeho svěřenci byli hlavami docela jinde, mnoho nezměnilo. McGregor ostatně poprvé kapituloval už v deváté minutě, když nádherná kombinační akce vedla k Naismithově gólové přihrávce takříkajíc "z jedničky" a McCarthyho premiérové brance po 38 vystoupeních v modrém dresu.

Krátce před pauzou mohly Karamelky vést už 2:0, kdyby si Naismith po Barryho průniku po levé straně a záložníkově precizní příhře počínal přeci jen chladnokrevněji, potažmo kdyby se McGregor nevytáhl proti Lukakuově citlivé teči na přední tyči.

Everton ale každopádně panikařit nemusel, a co se mu nepovedlo závěrem jedné části, podařilo se úvodem té druhé. Lukaku už ve 46. minutě ustál McShaneův výpad, převzal Osmanovu kolmici a svou 15. letošní trefou nasměroval svůj dočasný klub za definitivou největšího počtu Evertonem nastřílených branek od ročníku 1995/96.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Hull se bude šetřit na FA Cup, ale nevypustí to, neboť to není italský klub.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele