32. kolo
30.03.2014 14:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Fulham FC - Everton FC 1:3

Fulham už zřejmě z plánů pro příští ročník Premier League můžeme definitivně začít vynechávat. Cottagers proti Evertonu rozhodně nepodali špatný výkon, v první půli dokonce favorita jasně předčili; doplatili však na svou rozhazovačnost, zatímco na druhé straně dva žolíci Naismith s Mirallasem v zakončení vykázali vpravdě obdivuhodnou efektivitu.

Magath mohl být v první půli vesměs maximálně spokojený s tím, co vidí - především tedy od Holtbyho. Ten nejenže předvedl několik skvěle načasovaných obranných zákroků, on se také samozřejmě podílel na tvorbě šancí. Jednou nebezpečně hlavičkoval, zatímco sám couval, a posléze se ocitl již v nepoměrně familiárnější roli nahrávače, když na samém sklonku úvodní části krásným centrem vyzval k zakončení Dembeleho. Howard se ovšem stihl přesunout tak akorát včas a lapit mladíkův projektil do "koše".

Naproti tomu Everton nepředvedl prakticky zhola nic. Poprvé jakž takž zahrozil až ve 23. minutě z protiútoku po šanci Dembeleho, když si Stockdale poradil se střelou šikovného dribléra Deulofeua. Dalším slabším projektilem se pak do přestávky prezentoval akorát Barkley.

Právě nepatrně zraněného Barkleyho potom o poločase nahradil Naismith a Martínez měl v tomhle ohledu očividně šťastnou ruku. Hned v 50. minutě se totiž Skot odhodlal k perfektně krocenému voleji po odvráceném rohu a do brány se vracející Stockdale už míč akorát zvládl sám pokopnout do sítě. A Naismith mohl úřadovat i dále - po hodině hry pěknou kolmicí vyzval Bainese a při obráncově střele na zadní tyč divže neměl na kontě rovněž asistenci.

Jenže všechno tohle snažení Martínezova žolíka se ukázalo být celkem k ničemu, když jej záhy po 70 minutách vymazal jeden mikrospánek evertonské obrany a jedna neskutečná bomba Dejagaha do bližší šibenice - 1:1. A mohlo být mnohem, mnohem hůř. Ihned vzápětí měl zblízka hlavou skórovat Heitinga a z navazující akce se stejně tak měl prosadit i z voleje pálící Kasami. Howard byl opět ve správný čas na správném místě, v obou případech.

A tuplovaným hrdinou Evertonu se stal opět v 79. minutě, když na jeho základech další Martínezův žolík Kevin Mirallas vystavěl druhé vedení svého týmu. Belgický šikula se tentokrát prosadil tváří v tvář Stockdaleovi poté, co přebral delší pas za obranu. A celé "dílo střídání" dokonal znovu ten samý Naismith, když zakončením do prázdné navázal na Bainesovo postrčení (možná z ofsajdu).

Tohle už Cottagers definitivně zlomilo. Naismithovi pak už akorát mohlo v klidu jít o dovršení hattricku, čehož málem docílil v 90. minutě, když z 20 metrů nastřelil tyč.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 Lukaku gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele