28. kolo
01.03.2014 16:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Schürrle show aneb Fulham 1:3 Chelsea

Na Chelsea se začíná zápas od zápasu podepisovat únava kvůli velmi náročnému programu. Kupříkladu dnes nastoupili proti Fulhamu necelých 72 hodin po návratu z Istanbulu. André Schürrle ovšem takové vytížení nemá a svou čerstvost prokázal dokonale. Hattrickem popravil západolondýnského rivala a díky zakopnutí Arsenalu má Chelsea už čtyřbodový náskok na čele.

První poločas byla jedna velká tragédie. Oba týmy se předháněly v nepřesnostech a o trošku navrch měli domácí hráči Fulhamu. Chelsea ale byla sterilní, jediné příležitosti spálili po chybě Stekelenburga Torres a po kombinaci s Hazardem Ramires. Největší šanci půle ovšem svou střelou obstaral Steve Sidwell, jenž těsně minul břevno.

To druhé dějství už byla jiná písnička. Postarali se o to především oba křídelníci, Eden Hazard nastoupil po obrátce jako vyměněný a šest minut po pobytu na hrací ploše skvělým pasem poslal do úniku André Schürrleho. Ten přesprintoval těžkopádného Burna a podél Stekelenburga otevřel skóre.

Nějakých třináct minut nato si oba dva šikulové spolupráci zopakovali ve stejném gardu. Hazard umě ve středu pole ošálil Heitingu a všiml si (na rozdíl od Burna) náběhu Schürrleho. Němec křížnou střelou k tyči zvýšil vedení Chelsea na dvougólové. Jeho hvězdný okamžik však měl ještě přijít.

Jen tři minuty poté totiž Fernando Torres vyhrál hlavičkový souboj s Burnem (s kým také jiným...), následným pasem vyslal neměckého střelce do nájezdu a André Schürrle neomylně zkompletoval první hattrick v modrém dresu. Stačilo mu na něj 16 minut.

Eden Hazard se dnes vtělil do role tvůrce šancí a po jeho dvou centrech mohla Chelsea vést už pět nula. Schürrle ovšem míč dostal vedle branky a stejně dopadl i Torres, jenž zakončoval hlavou po Belgičanově překrásné raboně.

Fulham jediný zásah utkání schoval na čtyřiasedmdesátou minutu utkání a dosáhla jej samozřejmě po rohu. Petr Čech Holtbyho centr nejprve chtěl vyrážet, ale následně zase nechtěl a odražený míč patrně od kopačky Azpilicuety šoupnul do sítě pohotový John Heitinga.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 :D

Reagovat
smazaný uživatel

toto musíme!!!

0:3

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat
Fairplay

Kurz na Chelsea značně přestřelený, Fulham doma neprohraje..

Reagovat
Fairplay

Kurz na Chelsea značně přestřelený, Fulham doma neprohraje..

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 možná 1:1

Reagovat
Tuxedo

Reagovat
Bazingaaa

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

pekne...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele