6. kolo
28.09.2013 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Cardiff v nastavení urval vítězství na půdě Fulhamu

Své druhé vítězství v sezoně zaznamenal Cardiff, a i napodruhé připravil svým fanouškům pořádné drama. Hosté vedli už od třinácté minuty, kdy se prosadil Caulker, Fulham však dokázal v závěru prvního poločasu srovnat zásluhou Ruize. A když už to vypadalo, že se oba týmy rozejdou smírně, udeřil ve druhé minutě nastavení Mutch a nádhernou trefou rozhodl o výhře Cardiffu.

Fulham tak protáhl jednu nešťastnou sérii, kdy na domácím stánku Craven Cottage nevyhrál už od prvního kalendářního dne měsíce dubna. Celkem tato šňůra čítá už sedm duelů, což je nejvíce od roku 1966. Jediné vítězství v letošní sezoně zaznamenali Cottagers hned v úvodním kole na půdě Sunderlandu, od té doby se však tříbodového zisku nedočkali a po dnešním utkání už se propadli do sestupové zóny.

Hosté začali aktivněji a Odemwingie se mohl jako první zapsat na listinu střelců, v rozhodující moment však dobře zakročil Riether. Ve třinácté minutě už se však Cardiff dočkal vedoucí trefy, když se hlavou po rohovém kopu Whittinghama prosadil stoper Caulker. Domácí mohli odpovědět ranou Richardsona, ta ale skončila o pořádný kus nad břevnem. Po půlhodině hry se málem opakovala gólová situace Bluebirds, tentokrát však Caulker po rohu Whittinghama zblízka hlavičkoval těsně nad.

Hosté byli nebezpečnější, ani Campbell však svou velkou příležitost nevyužil. A tak Fulham těsně před odchodem do kabin nevyužité šance soupeře potrestal a zařídil poločasovou remízu. Hostující obrana dala obrovskou dávku prostoru Bryanu Ruizovi, a to se nevyplácí. Kostarický kouzelník se z dálky opřel do balónu, trefil naprosto přesně a Marshall byl bez šance. I po pauze však pokračovala mírná převaha velšského celku, ani další Campbellova možnost poslat svůj tým do vedení ovšem neslavila úspěch.

Rozhodnutí nakonec přišlo až v samotném závěru. Nejprve měli šanci domácí, Ruiz ale na Richardsonův gólový centr o pár centimetrů nedosáhl. A tak udeřilo na druhé straně. Běžela devadesátá druhá minuta, když vysoký balón sebral pro sebe střídající Mutch, vymetl pavučinky ze šibenice Stockdaleovy svatyně a přihrál Cardiffu první venkovní výhru v Premier League po dvaapadesáti letech.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham dnes konecne vyhraje rozdilem tridy a to uz i polocas vysledek 4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele