28. kolo
01.03.2014 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lukaku vystřelil Evertonu výhru nad West Hamem

Návrat jako hrom. Romelu Lukaku se po zranění kotníku konečně objevil na trávníku, a přestože odehrál jen něco přes půl hodiny, zápas rozhodl. Deset minut před koncem uklidil do sítě Bainesův centr a přerušil tak famózní čtyřzápasovou vítěznou šňůru West Hamu.

V utkání se snažil prakticky jen jeden tým a výkon Hammers nevábně připomínal představení z Stamford Bridge před měsícem. Střely na konci zápasu ukazovaly jednoznačné skóre 22:6 a i držení míče Evertonu se div nedostalo k sedmdesáti procentům.

Toffees nicméně nebyli schopni v první půli ohrozit soupeřovu branku. Jedinou střelu na branku zaznamenal z úhlu Naismith, přičemž Adriánovi stačilo míč na bližší tyčce vyrazit na roh. Blízko trefě byl ještě Deulofeu, jenž na hranici vápna vymotal soupeřovy obránce, ale následnou střelu poslal těsně vedle.

Začátek půle druhé už vyšel Evertonu o poznání lépe, hned na jejím začátku Baines z lajny našel zpětným pasem Pienaara a ten křížnou ranou rozezvonil zadní tyč. Dorážku měl na noze Deulofeu, ale jeho pokus postrádal razanci i směr.

West Ham zazlobil snad jen jednou, když Carrollovu štiplavou střelu musel skrýt do rukavic Howard. Chvíli nato těsně minul branku Nolan. Klíčový direkt přišel deset minut před koncem na druhé straně. Střídající Romelu Lukaku si ideálně naběhl na Bainesův centr do srdce šestnáctky a utěšenou střelou k tyči rozhodl o vítězství Evertonu 1:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Lahvac-CZ

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele