21. kolo
11.01.2014 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Everton z duelu s Norwichem nedělal bůhvíjakou vědu

Everton doma načíná nový kalendářní rok v uhlazeném stylu - čistým kontem a pohodovou výhrou nad Norwichem, díky níž se alespoň dočasně posouvá do první čtyřky. Gólově naprázdno již posedmé z posledních osm kol vyšel Romelu Lukaku, také dnes jej však zastoupili kolegové; jmenovitě Barry a Mirallas se svými parádními trefami.

Roberto Martínez to na Norwich vždycky uměl. S Wiganem proti němu stanul celkem sedmkrát a podlehl mu všehovšudy jednou. Dnes si bilanci ani zdaleka nepokazil. A nakročeno k tomu ani nikdy neměl. Lukaku sice zkraje nevídaně selhal na zadní tyči, když měl zhruba z metru odhlavičkovat do sítě precizní centr Osmana, ale to ještě nic moc neznamenalo.

Své menší selhání si navíc brzy odbyl také nejlepší střelec protější strany Gary Hooper, jemuž stačilo si dlouhý míč za obranu akorát lépe zpracovat, a mohl si Howarda v klidu vychutnat. Zpátky na opačném konci hřiště nepřesně pálil také Leighton Baines po narážečce s Mirallasem, aby se pak už ze stejného místa prosadil Gareth Barry. Tomu ještě milosrdně uhýbal Bennett, aby se znamenitý šutér ze střední vzdálenosti prosadil pro změnu přímo z rohu šestnáctky.

Prakticky z totožné pozice to bezmála po půlhodině hry zkoušel na druhé straně Van Wolfswinkel, i když on na to šel docela jinak - pravačkou technicky kroutil míč na zadní tyč a vyzval tak Howarda k řádně "pocukrovanému" zákroku. Většinu času to byl nicméně spíš Everton, kdo zlobil. Když takhle ve 34. minutě vystartovali hned čtyři fotbalisté v modrém na jednoho nebohého zadáka Norwiche s parťákem po levé ruce, bylo následně hodně zle. Coleman ovšem po výtečné spolupráci Pienaara s Bainesem nezakončoval s chladnou hlavou.

Domácí každopádně vskutku kralovali, počínali si velmi suverénně. Jednu slabší, leč ve výsledku nepotrestanou chvilku si Everton vybral až těsně před pauzou, když nejprve Howard hasil hrubku spoluhráčů, a pak byl výměnou za to zastoupen na čáře při chabém pokusu Snodgrasse.

Zhruba deset minut po obrátce se o prolomení dlouhé předlouhé střelecké mlčenlivosti marně pokoušel Van Wolfswinkel, jehož po vysunutí Johnsonem výborně dostal pod tlak mladík Stones.

A nepřímo tak položil základy poklidnému dohrávání v podání Karamelek. Ty totiž ještě do konce druhé třetiny zápasu upokojil Kevin Mirallas, jenž pro jednou převzal Bainesem strážené řemeslo exekuce přímých kopů a vedl si náramně. Z pravé strany se překrásně trefil na přední tyč, Ruddy zkrátka nemohl doskočit včas.

Dalším cílem Evertonu se zdálo být darovat gól zatím spíše tápajícímu Lukakuovi, jenž spálil tak velkou příležitost zkraje úvodního dějství. Jenže Belgičanovi dnes štěstí nepřálo. Chvíli po Mirallasově úspěchu zase nepochodil a pak - když už se mu to konečně povedlo - byl pro změnu usvědčen z těsného ofsajdu. A za okamžik to byl tentokrát Bennett, kdo na poslední chvíli rázně vystoupil proti Lukakuově snaze skórovat.

Blízko návratu do utkání byl Norwich teprve v 79. minutě, kdy od země do tyče hlavičkoval Snodgrass a snižovat teoreticky mohl i Van Wolfswinkel. Další pokus skotského křídelníka potom brilantně zablokoval Heitinga. K ničemu dalšímu se již hosté nedostali.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kurs na 1 u jedné nejmenované sázkovky v ČR,která seprávě seká jako svině je shodný s 18 kolem.kdy senzačně prohráli.Co předvedou nyní?

Reagovat
smazaný uživatel

je pravda ze ta stoperska dvojice evertonu mu nahani hruzu

Reagovat
smazaný uživatel

EVERTON vyhraje 3-0

Reagovat
smazaný uživatel

EVERTON vyhraje 3-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele