35. kolo
20.04.2014 17:10 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Moyesovi návrat na Goodison Park vůbec nevyšel

Manchester United definitivně přišel o šanci zúčastnit se příštího ročníku Ligy mistrů, naopak Everton ji opět přiživil a vrátil se pouhý bod za Arsenal. Ještě před rokem by si nad takovým souvětím kdekdo ťukal na čelo, dnes je to realita, která málokoho překvapí. Davidu Moyesovi výlet zpátky na Goodison Park jednoduše vůbec nevyšel; což je tak nějak příznačné...

Ačkoliv manažer ManUtd po skončení utkání popsal výkon vlastních svěřenců v první půli (překvapivě) jako "dobrý", ne-li dominantní (do dvou hloupých chyb údajně Red Devils průběh úvodní části "kontrolovali"), taková slova jen pramálo odpovídají skutečnému dění na hřišti. A i kdyby snad částečně odpovídaly, pořád platilo, že minimálně dva muže - Naismithe a Colemana - pod kontrolou hosté neměli ani v nejmenším.

Právě prvně jmenovaný se pak po vlastní střele dožadoval penalty po domnělém protivníkově zásahu rukou v pokutovém území, aby posléze po sklepnutí od Lukakua v záklonu uspěchal zakončení z vynikající pozice.

Zrovna Belgičan se pak jistým dílem zasloužil o domácí vedení, když ve 27. minutě přinutil Phila Jonese k podklouznutí ve vlastní šestnáctce. Tam už potom mladý zadák předvedl opravdu nesmyslný a okatý "ruční blok", takže s Bainesem na penaltě nebylo dál moc co řešit. Levý bek Evertonu si přízemní ranou doprostřed brány jedině udržel stoprocentní ligovou bilanci na puntíku.

Stejně tak druhá branka, příchozí ještě ve 43. minutě, byla vpravdě dílem "génia". Tentokrát se hrubice dopustil nezkušený obránce Büttner, jenž příšerným způsobem zaspal při vystavování ofsajdové pasti a místo toho pustil do úniku Mirallase, který si nedělal velkou hlavu ani z těžkého úhlu a trefil se krásně na vzdálenější tyč. Náběh šikovného Belgičana přitom včas nespatřil nikdo jiný než vždy nebezpečný Coleman.

Druhý poločas už byl akorát výkladní skříní Moyesova pokračujícího trápení. United si už sice zvládli vytvořit nějaké za zmínku stojící šance, avšak zároveň bylo dost dobře znát, že Moyes na lavičce čím dál víc propadá panice. V 61. minutě takto nahradil stopera Evanse útočníkem Hernandézem, aby očividně zmátl samotné své svěřence. Po 70 minutách hry pak měl Manchester skoro dvakrát větší počet úspěšných přihrávek než soupeř (který si dnes dokonce užíval balonu na kopačkách nejméně času v celé ligové sezoně), přesto mu z toho ani zdaleka nezapršelo.

Jediným pozitivním článkem sestavy Manchesteru United dnes nečekaně nebyl slabý Rooney, nýbrž spíše Mata, který zrovna svého zklamávajícího kolegu v 87. minutě vysílal do první a poslední vyložené šance hostů. Howard si ovšem ani tehdy čisté konto vzít nenechal, jakkoliv Rooney technicky cílil do brankářova protipohybu.

V dobré příležitosti záhy selhal také Smalling, když ani nedokázal svůj hlavičkovaný projektil stlačit mezi tři tyče, přičemž o něco dříve nedokázal další svůj volej zkrotit Naismith na opačném konci hřiště. Tam už ale nakonec další branka potřeba nebyla; ManUtd dnes totiž postrádalo potřebné odhodlání - a zřejmě i adekvátní kvalitu na lavičce, kam (k tomu všemu) v průběhu druhého dějství z řad příznivců Evertonu směřovaly posměšné pokřiky jako "Moyesy, Moyesy, zamávej nám".

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-4

Reagovat
smazaný uživatel

1-4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Everton bude nabudený a chcieť hrať LM. Diabli musia zabojovať a aspon predviesť dobré výkony za nepodarenú sezonu. Tu však tipujem remízu 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

neprohra Evertonu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vzácné je slyšet smích Bohů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

nepřédvídatelný, ale plácnu 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Moyesova poslední šance dostat Everton do Ligy mistrů... 2:1.

Reagovat
scholes18

Tu to vidim na jednoznacnu zalezitost pre United...vonku sme najlepsi v lige tak hadam to potvrdime aj na Godison parku..

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

everton dlouho neremizoval,tak ze by ted? 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas 1:1

Reagovat
eden_h

1:0

Reagovat
advokat

MU prišli o LM a hrozí, že prídu aj o EL.Takýto pád obhajcu lig. primátu by bol pochopiteľný, keby prišli o pol tímu. To už nie je smola a zhoda okolnosti a pod. To je neschopnosť trénera dať tím dokopy a taký tréner stráca aj autoritu a dôveru. Musí odísť a neviem, prečo sa s tým tak dlho váha, nový by bol priniesol nejaké oživenie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele