16. kolo
14.12.2013 16:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Everton doma opět zaválel, Fulham rozstřílel 4:1

Everton šlape jako dobře namazaný stroj. Podeváté za sebou neprohrál, zároveň udržel domácí neporazitelnost. Fulham na rozjeté Karamelky nestačil především díky skvělé závěrečné dvacetiminutovce, v níž Coleman, Barry a Mirallas nastříleli tři branky. Everton díky tomu poskočil na čtvrté místo, Fulham zůstal na sestupových pozicích.

Gólově nabité utkání otevřel po sedmnácti minutách Leon Osman, který se do sestavy dostal díky suspendaci McCarthyho. Všechno to začalo skvělou prácí Ovieda, pak Osman převzal pas od Pienaara, před šestnáctkou se uvolnil a technickou střelou poslal Toffees do vedení. V prvním poločase šance střídala šanci, Everton mohl klidně vést 3:0, ale Deulofeu mířil těsně vedle, Lukakua skvěle vychytal Stekelenburg a Barkleyho gólový pokus zblokoval Senderos.

Po změně stran se obraz hry úplně změnil. Fulham byl aktivnější a sahal po vyrovnání. Hned po obrátce mohl dát gól Parker, ale vynikající zákrok vytáhl také Howard. Hned za minutu pak po Sidwellově ráně mohl do prázdné brány skórovat Kačaniklić, ale přestřelil ji. Na gól si tak Cottagers museli počkat až do sedmašedesáté minuty, když Kačaniklić přepadl ve vápně přes nohu Barryho a nařízený pokutový kop proměnil Dimitar Berbatov.

Jenže příliš dlouho radost hostů nevydržela. Za šest minut vrátil vedení Evertonu Seamus Coleman, který do sítě poslal míč, jenž k němu doputoval po Stekelenburgově teči při Pienaarově centru. Deset minut nato uklidnil fanoušky domácích Gareth Barry, když napnul síť poté, co se Lukakuovi odrazil míč od břicha. V nastavení pak pečetil na konečných 4:1 po pěkné individuální akci Kevin Mirallas.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Everton vyhraje 3-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele