14. kolo
03.12.2013 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Crystal Palace doma udolal West Ham a odlepil se ze dna tabulky

Tonoucí se stébla chytá. Nováček Premier League, a do dneška nejhorší tým tabulky, Crystal Palace dnes dokázal nejtěsnějším možným výsledkem porazit West Ham a díky tomu se zvedl z úplného dna alespoň na předposlední místo. Navíc k sobě přiblížil právě Hammers, kteří těsně nad nebezpečným pásmem zůstávají s tříbodovým náskokem. Přesto duel pokrývá stín kontroverze.

O vítězství Eagles se postaral svým teprve druhým gólem letošní sezoně Premier League Marouane Chamakh. Jeho branka přišla v samém závěru úvodního dějství - do té doby nicméně měli větší šanci na vstřelení branky hosté. Velikou příležitost na otevření skóre spálil po Downingově lobu přes zeď Nolan.

Čtyři minuty před koncem nicméně vsítil gól marocký útočník, sic dost možná neměl být uznán. Předcházel mu totiž faul - po něm Crystal Palace získali výhodu rohového kopu. Ten Bannanovi sice nevyšel, ale když vrátil balón do ohně znovu, Chamakh už jej lehkou tečí hlavou nasměrovat do sítě.

Pět minut po změně stran měli domácí hned několik možností na navýšení skóre. Puncheonovu sraženou ránu musel Jaaskelainen vytahovat na roh. Vzápětí hlavičkoval těsně nad Dikgacoi a největší šance této pasáže přišla opět záhy - to když šel Jerome sám na bránu. I tehdy ovšem finský gólman skvěle zasáhl a udržel West Ham ve hře.

Snaha Kladivářů rostla a v závěru zápasu to před Speroniho bránou dost vřelo. K šanci se tým Sama Allardyce ale nedostal. Naopak Kébé mohl v nastaveném čase definitivně rozhodnout, ale branku těsně přestřelil. Naštěstí pro domácí však zakrátko zadul rozhodčí do píšťaly naposledy.

Po závěrečném hvizdu ještě neudrželi hráči Hammers nervy na uzdě - Tomkins kopl míč do slavícího hloučku Eagles a v následné roztržce si o červenou kartu hlasitě řekl Ravel Morrison. Za ruce v obličeji Warda nakonec v součtu s protesty vůči sudímu uviděl jen kartu žluté barvy.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

02 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele