25. kolo
08.02.2014 16:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Crystal Palace - West Bromwich Albion 3:1

Dvě lednové posily symbolicky góly pomohly vytáhnout Crystal Palace pěkné tři body nad propast. Tom Ince i Joe Ledley se totiž podíleli na výhře 3:1 nad West Bromwichem, jenž shodou okolností touto prohrou po dlouhé době okusí slanost sestupových vod. Pepe Mel dál čeká na první výhru ve funkci...

Joe Ledley nastoupil netradičně na levém beku, přičemž mu ze stopera pomáhal další debutant Scott Dann. A Eagles to šlapalo velmi dobře, od počátku. Již v 15. minutě si koneckonců našel nechtěný balon, aby otevřel skóre a nasměroval tak Crystal Palace za teprve třetím vystoupení v sezoně, při němž skóroval více než jednou.

Něco takového se událo ve 27. minutě, když nikým nehlídaný Ledley odhlavičkoval do sítě Inceův centr od rohového praporku. Do té doby si Anichebe stihl připsat jeden střelecký pokus na druhém konci hřiště, přičemž o pravidelný rozruch před Fosterem se staral například hlavičkující Bolasie. WBA se mezitím dvakrát neprosazovalo, třebaže si míče na kopačkách užilo o poznání více než Pulisův mančaft.

Leccos změnilo přestávkové dění, v jehož rámci Pepe Mel vysvlékl nováčka Bifoumu. Ten manažerovi splatil důvěru hnedka po 40 vteřinách vlastního pobytu na hřišti. Tehdy se k Bifoumovi vrátil míč od Anichebeho a francouzský mladík v koncovce nepochybil.

Albion pak po obrátce působil přeci jen živěji a nebezpečněji, když Speroni vyrážel prudší ránu Morrisona a jiný projektil Sinclaira, šance si nicméně nadále tvořili také domácí. Billy Jones se v jednu chvíli musel vydávat za brankáře namísto Bena Fostera a definitivní stvrzení klíčové výhry se CP dočkalo v 69. minutě, když Chamakh proměnil penaltu po faulu na svou osobu.

Následně ani Berahino ani Anichebe West Brom zpátky k bodu nenablížili, naopak se ještě jednou aplaudovalo domácímu hráči. Tentokrát na plac příchozímu kanonýrovi Glennu Murraymu, jenž si vinou vážného poranění kolene teprve nyní odbyl premiéru na prvoligovém trávníku.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele