23. kolo
28.01.2014 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Crystal Palace zásluhou Jasona Puncheona těsně udolal Hull

Londýnský celek dokázal napodobit poslední domácí úspěch ze zápasu proti Stoke a také Tigers udolal nejtěsnějším možným rozdílem, pod který se nejvýrazněji znovu podepsal křídelník Puncheon.

Když 23. listopadu usedl za kormidlo Eagles ostřílený Tony Pulis, který nahradil dalšího rutinéra Yana Hollowaye, zmítal se nováček na úplném dně a kdekdo mu už tou dobou předpovídal nejčernější možné scénáře... Ty se však nepotvrdily, Crystal Palace pod novým manažerem výrazně zpevnil defenzivu (šest čistých kont ze dvanácti mačů!) a rázem se odlepil ze sestupového pásma.

Další ostrou prověrku vylepšené obrany měli obstarat Tigers, které naopak doposud trápila chabá hra směrem dopředu, a tak během lednového přestupního okna přivedli Nikicu Jelaviče a Shanea Longa (dohromady za 14 milionů liber). Výše zmíněná dvojice si připsala společnou premiéru v základní sestavě, ovšem k výraznějšímu ohrožení soupeřovy branky se nedostala. Naopak před druhou brankou jen těsně mimo hlavičkoval Jedinak. Zanedlouho se však odražený míč ocitl u Puncheona, který nezaváhal a zapsal si třetí zásah ve čtyřech posledních duelech - 1:0!

Po většinu prvního dějství měla domácí ekipa navrch, což mohl z volného přímého kopu potvrdit opět Jedinak, který tentokrát sice našel branku, ale McGregor jeho pokus tak jako tak za svá záda nepustil. Už během nastavení ze standardky rovněž neuspěl Huddlestone.

Po změně stran jsme byli svědky zvýšené aktivity Hullu, který mohl "spasit" Livermore, avšak z dobré pozice mířil jen vysoko nad vymezený prostor! Přitopit pod kotel se snažil také Boyd, Speroni ovšem jeho ránu vytěsnil a následná dorážka se mezi tři tyče opět nevešla. Rosenior pro změnu nemířil přesně a snaha Jelaviče se také o fous do prostoru branky nevešla. Hosté se tak kýženého vyrovnání nedočkali a navíc byl Alan McGregor za zbytečné protesty vyloučen...

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele