23. kolo
29.01.2014 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

West Ham dokázal na půdě Chelsea ubetonovat cennou remízu

Na střely 32:1. Držení míře 73 procent ku 27. Jenže k ničemu. Chelsea na domácí půdě nedokázala v malém londýnském derby vstřelit West Hamu ani gól a po pěti vítězných zápasech v Premier League opět ztratila. Mrzet ji to může o to více, že Arsenal včera ztratil v Southamptonu a Blues tak mohli dohnat náskok čela tabulky.

Dnes se dokonale projevil rozdíl mezi zralostí a zkušeností Manchesteru City a relativní mladostí hvězd Chelsea. Zatímco Man City dokázal na hřišti Tottenhamu zas a znovu excelovat, nasázet do té doby v úžasné formě hrajícím Kohoutům potupného bůra, Blues vyšli gólově naprázdno a ztrácí na Pellegriniho partu už tři body.

První poločas chvílemi velmi nudil, obzvláště ve svém úvodu. Po minutách šera rozjasnil Stamford Bridge povedenou střelou Brazilec Oscar, jehož pokus skončil na břevně. Jenže to bylo od Chelsea maximum. Měla sice převahu, ale nebyla schopna z ní vytěžit jednu jedinou gólovou šanci. Willian pálil těsně nad, Mikel těsně vedle a stejně si vedli i Ramires a znovu Oscar.

West Ham úpěnlivě bránil a soustředil se především na defenzivní činnost, přesto měl největší šanci prvního poločasu právě on. Na přímý kop si nejvýše naskočil stoper Tomkins a jeho hlavičku musel Petr Čech reflexivně vyrazit. Při zákroku měl navíc obrovské štěstí, míč z jeho rukavice totiž prolétl těsně mezi tyčkou a dobíhajícím hráčem Hammers.

Do druhého dějství nastoupily týmy v podobném rozpoložení, jen se nastolený trend ještě dvojnásobně umocnil. Svěřenci Sama Allardyce se absolutně do ničeho nepouštěli a s jediným hráčem na půlící čáře doufali v pevnost svého betonu. Ten držel především díky nebetyčné obětavosti jejich obránců, kteří v průběhu utkání zblokovali 13 pokusů Chelsea. Dobrá desítka přitom spadá právě na druhé dějství.

Chelsea nepomohlo ani střídání, po němž Mourinho změnil rozestavení na 3-5-2. Domácí měli sice drtivý tlak, z nějž ovšem vůbec nic nevytěžili. Když se po úporném obléhání odhodlali ke střele, ztroskotali na zmíněné blokující obraně, případně pálili mimo, nad, přinejlepším doprostřed branky, kde se Adrián ani nemusel příliš namáhat

Bez práce byl i při slušných pokusech aktivního Edena Hazarda, který vedl 90 procent veškeré ofenzivní snahy Blues, a Ivanoviće, který pálil z voleje a bez přípravy také těsně vedle. Největší, a vlastně jediné, gólovky si Chelsea přichystala až v nastaveném čase. Po Hazardově stříleném centru tečoval míč Demba Ba a jen titěrný zákrok Adriána dostal míč na tyčku. Infarkt se o fanoušky pokoušel ještě v sedmé minutě nastavení, kdy měl gól na noze Frank Lampard, ale další skvělý reflexivní zákrok Adriána udržel stav až do konce duelu bezgólový.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

pred zápasom v MCFC musíme!!!

tip: 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 bod dobrej!

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

......který hattrickem potupil Samuel Eto’o........

a zas enem aby jim ten Schürrle nezdrhl dyž furt čučí na lavečce

Reagovat
smazaný uživatel

.........Obrana Hammers je totiž ve velmi bídném stavu..........

aha a vi negdo tady z kladivounů esi stréc Sam pošle na hřišče Reida a O´Briena ? a co Tomkins a proč tadyk zapoměli na Diamého ?

Reagovat
smazaný uživatel

ZMRDI ZKURVENÝ

Reagovat
tulen

ropáček nevykrýva?

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci dneska za tu bojovnost bod dobrej.Vynikajici Adrian v brane Ted je treba udelat 3 body se Swansea !!!!!! Go Hammer's!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele