13. kolo
01.12.2013 17:10 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Chelsea zachránili stopeři. Cahill s Terrym rozhodli klíčový duel se Southamptonem

José Mourinho udržel ligovou neporazitelnost ve službách Chelsea. Už první minuta fanoušky Blues rozhodila kvůli šťastné brance Rodrigueze, avšak ve druhé půli rozhodli o vítězství Londýňanů stopeři Cahill s Terrym. V neuvěřitelně vyrovnané tabulce Premier League tak Chelsea poskočila na druhé místo, zatímco Southampton klesl na pozici sedmou.

Úvod utkání nicméně natěšený Stamford Bridge absolutně zmrazil. Příznivci Chelsea nemohli být zklamanější, když po třinácti vteřinách jejich oblíbenec Michael Essien, jenž v Premier League letos poprvé nastoupil v základní sestavě, nešťastně přihrál do stoprocentní šance Jay Radriguezovi. Talentovaný forvard se tváří v tvář Čechovi nemýlil a dal Southamptonu ideální impuls pro zbytek utkání.

Tým z jihu Anglie sice do konce prvního poločasu nenabídl hrstce svých fanoušků další vzruch, snad kromě přímého kopu Ward-Prowse, který těsně minul branku. Přesto se mohli fanoušci největšího překvapení letošní sezony těšit z předvedeného výkonu. Soton ukázal, proč je na špičce tabulky, předvedl skvělý presink, Chelsea neměla příliš prostoru a jen skvělé technické výkony Maty, Oscara, ale i smolaře Essiena daly Blues naději na vyrovnání.

Proti byla ale smůla i skvělý gólman Boruć. Polský brankář, který v posledních týdnech zaujal spíše nevídanými minelami, předvedl skvělý výkon, sic jen přihlížel, jak Cahillova hlavička těsně prolétla kolem jeho zadní tyče. Právě ze vzduchu Londýňané nejvíce hrozili, hlavou měli veliké šance Oscar po Torresově skvělé akci, ale i Torres po centru Oscara. Ze země na sebe upozornil aktivní Mata, jenž v dobré šanci přestřelil.

Rozuzlení celého utkání si diváci na Stamford Bridge užili v průběhu prvních dvaceti minut druhého dějství. Ofenzivní hráči Chelsea dělali, co mohli, jenže hlavní roli sehráli, jak je ostatně v posledních měsících obvyklé, obránci. Jmenovitě stopeři Cahill s kapitánem Johnem Terrym.

Blues zachránily centrované míče tradičního exekutora Juana Maty. Deset minut po obrátce rozehrál španělský špílmachr rohový kop, po pár odrazech se míč dostal až ke Garymu Cahillovi, jenž hlavou vyrovnal. Sedm minut nato Mata zahrál další lahodný míč, na nějž si prvotřídně naskočil John Terry a k obrovské euforii ochozů i hráčů v modrém John Terry a hlavičkou pod břevno otočil výsledek nesmírně vypjatého utkání.

Dvacet minut před koncem duelu měl velkou šanci na dost možná definitivní rozhodnutí střídající Demba Ba, jenž však ve slušné šanci těsně minul. V závěru utkání se Southampton pokoušel o vyrovnání, aktivní byl hlavně Osvaldo, jenž ovšem ani v jedné ze svých střeleckých situací bránu nezasáhl.

Namísto toho definitivně přihrál tři body na stranu Chelsea Demba Ba. Těžil z fantastické práce agilního Ramirese, který přes dva hráče vybojoval míč, obehrál třetího a skvělým centrem vybídl Dembu k zazáření. Senegalský forvard si na jeho pas krásně počíhal a skluzem, jímž rozvlnil síť, uklidnil nervózní příznivce Blues.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Smekám

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Taky dobrej tip

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Saints

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

obidve týmy majú skvelú obranu ale myslím si, že chelsea doma nezaváha

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

No a stalo se to co se očekává...Southampton začíná ztrácet, v konečném zúčtování nakonec bude rád za osmé místo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele