5. kolo
21.09.2013 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Blues napravili zaváhání z LM a Fulham přehráli

Chelsea se dokázala vypořádat s bojujícím Fulhamem, svěřence Martina Jola porazila o dvě branky. Nejprve za hostující obranu pronikl Oscar a dorazil míč do sítě, druhou branku v závěru utkání přidal po nahrávce Johna Terryho záložník John Obi Mikel.

Když odbila přesně půl sedmá, sudí Andre Marriner dal pokyn k zahájení atraktivního utkání, ve kterém si Chelsea určitě chtěla udobřit nespokojené fanoušky. Po blamáži v Lize mistr, v níž překvapivě nestačila na Basilej, ji čekal Fulham. Modrý val oblehl obrannou linii Cottagers a sevřel ji množstvím nahrávek. Z něj se Fulham dostával jen díky rychlým nohám bývalého hráče Blues, Ira Damiena Duffa. První opravdovou šanci však měl na svědomí zkušený kanonýr Samuel Eto'o, jenž si naběhl na centr ze strany a těsně přestřelil.

Třináctá minuta se mohla stát pro Blues velice nešťastnou, protože na skvělou nahrávku Kasamiho mezi stopery si naběhl zkušený zakončovatel Darren Bent. Brankář Čech ale včas vyběhl a zmenšil střelci možný úhel, což se ukázalo jako rozhodující. Fulham ale rozhodně nepřijel na Stamford Bridge s úmyslem po celý zápas bránit. Statický nápor Blues, na druhou stranu, nerozpohybovaly ani rychlé nohy Edena Hazarda, ani tradiční chorály slavného stadionu.

Častá rozehrávka Ramiresova postrádala přesnost, takže se domácí uchýlili k nákopům na Samuela Eto'a. Gary Cahill vysunul kamerunského hrotového útočníka velmi dobře, vracející se obrana si ale s jeho střelou poradila. Bitva o západ Londýna pokračovala náporem Chelsea, obětavé zákroky a bojovné nasazení však favoritovi ve změně skóre bránily. Zatímco Mourinhovi svěřenci se snažili o maximální možnou míru dokonalosti, Fulham se soustředil na jednoduchost. A právě ta mu pomáhala v přechodu do útoku.

Ke konci poločasu se nátlak na hráče ze strany domácích fanoušků stupňoval, což už neunesl Eden Hazard a rozhodl se pro zajímavou střelu. Ta však nakonec minula pravou tyč hostí. Do druhé půle vkráčeli domácí hráči se stejným entuziasmem a Cottagers se opět museli bránit. Brazilec Oscar zásoboval vyšší hráče jedním centrem za druhým, což udržovalo hosty v neustálém neklidu. Pět minut poté, co se oba týmy vrátily ze šaten, bílá hradba povolila. Brankář Stockdale neudržel v náruči centr Schürrleho, poté jej nepřekonal ani Samuel Eto'o. Dorážející mladík Oscar už ale byl ve správný čas na tom správném místě - 1:0.

Od vstřeleného gólu začal favorit produkovat rovněž jednoduchý fotbal, čímž snadněji překonával do té doby pozornou obranu hostí. Po narážečce s Oscarem pálil nebezpečně Ramires, jeho pokus byl na poslední chvíli sražen na rohový kop. Defenzivně laděný hráči Fulhamu pod narůstajícím tlakem soupeře chybovali a Chelsea držela míč na svých kopačkách.

Zamýšlený výraz manažera Martina Jola napovídal tomu, že tempo zápasu ze strany jeho svěřenců již není tak vysoké, jak by asi původně požadoval. A zatím se na Stockdaleovu bránu valila další vlna útoku. Po Ramiresově pádu v pokutovém území se ale píšťalka hlavního sudího neozvala. Ztracenou aktivitu z úvodu utkání hosté dlouho hledali, nepomohl jim v tom ani příchod talentovaného Adela Taarabta. Za bouřlivého potlesku se na posledních deset minut do utkání podíval také legendární Frank Lampard, což kvitoval i jeho přítomný otec. "Frankie" byl tedy na hřišti, aby se spoluhráči sdílel radost z krásné branky Mikelovy. John Obi se prosadil po rohovém kopu, když míč napálil přímo za Stockdalea. Bitva o západní Londýn byla dobojována a domácí mohli slavit cennou výhru.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

musíme proste.. 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

po vcerejsku 0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
klokan.paul

1:1

Reagovat
Squinty

2:0 (Torres, Ivanovic)

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

Fullham piča poďmě, obereme zmrdy 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

jestli se z Mourinha nestal pres noc prumernej trener tak tady chelsea znici fulham... tip: 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
hradec

Snad každej, kdo příjde do Chelsea se přes noc stane průměrákem. TIP: 1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Blues museli, i vyhra 2:0 se pocita

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele