3. kolo
21.08.2013 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Chelsea FC - Aston Villa 2:1

Dvakrát přijela Aston Villa do Londýna a dvakrát sahala po všech třech bodech. Po vyplenění Emirates Stadium sebevědomě nastoupila i na Chelsea a porážka 1:2 se rozhodně nedá považovat za zaslouženou. Nakonec však domácí díky skvělému Čechovi, jedné povedené standardce a přízni sudích zvítězila a před šlágrem s Man Utd se usadila na špičce tabulky.

Stejně jako proti Hullu nalétla Chelsea na Stamford Bridge ve velkém stylu. Svěřencům Josého Mourinha stačilo pět minut a změnila bezgólové skóre. Oscar našel skvěle na ofsajdové pasti Edena Hazarda, jehož technickou střelu sice Guzan vyrazil, ovšem pouze do vracejícího se Luny, od nějž míč zaplul do sítě nešťastného Američana - 1:0.

Tempo hry však s přibývajícími minutami klesalo závratnou rychlostí a gólových šancí bylo jako šafránu. Náznaky vytvořili střelami zdálky Oscar a na druhé straně El Ahmadi, avšak obě shodně kolem brankářů jen prosvištěly do zámezí. S úspěchem se nesetkal ani pokus Lamparda zavzpomínat na báječnou trefu z přímého kopu proti Hullu, tentokrát mrtvý míč poslal vysoko nad.

Obě mužstva zakládala na konsolidované obraně a atraktivita utkání podle toho v jeho druhé části vypadala. Z mírné letargie se snažil fanoušky vzbudit Oscar, jenž ale levačkou mířil opět jen mimo Guzanovu svatyni. Až v nastaveném čase potěšil diváky Demba Ba, jenž fantasticky zalepil dlouhý Čechův výkop, avšak následnou žblabuní vykouzlil Guzanovi na tváři jen úsměv.

Ještě více se brankář Villans smál za chvíli. To, o co si Chelsea koledovala snad půl hodiny, přišlo na sklonu poločasu, kdy Agbonlahor proběhl kolem Ivanoviće, zpětnou přihrávkou našel ve vápně Bentekeho, jemuž nedělalo problém kolem nedůrazného Cahilla na přední tyč vyrovnat na 1:1.

S nudou jsme si potykali i ve druhém dějství, první záchvěv zajímavosti přišel až v minutě šedesáté, kdy přihrávka na Matu podivně doputovala až k Hazardovi, jenž ovšem z penaltového puntíku trefil míč velmi zle. S div ne gólovou odpovědí přišlo duo Benteke - Weimann. Střelec vyrovnávací branky báječně našel Rakušana ve vápně a jen skvělý Čech zachránil Chelsea od ostudy.

Blues jako by šance soupeře nakopla a následujících 6 minut nepustila Villu z jejího vápna. Výsledkem ale byly jen rány Ramirese a střídajícího Schürrleho vysoko nad. Hned po otevření zámku hosté ukázali, že jsou v ofenzivě mnohem efektivnější. Až zázračný skluz Lamparda zachránil Chelsea před další pohromou. Miláček publika pak vzápětí kouzlil i na druhé straně. Přímý kop narýsoval do vápna překrásně a dvorní hlavičkář Branislav Ivanović zatloukl do rakve birminghamského celku kýžený hřebík - 2:1. Opakovaný záběr ukázal, že Srb stál v těsném ofsajdu.

Gól bylo přesně to, co zápas potřeboval, jelikož Villa upustila od disciplinované defenzivy a Chelsea se otevíraly prostory k útočení. Jednu málem zužitkoval Lukaku, ale mířil jen do boční sítě. Blues se nikam tlačit nemuseli, přesto předvedli směrem dopředu více, než za prostředních 60 minut duelu. Přesto musel opět čarovat Petr Čech. Jeho souboj s Weimannem měl opět jasného krále - Benteke prodloužil centr na volné křídlo a pouze úžasný reflex českého gólmana zabránil vyrovnání.

Při Chelsea nakonec museli stát všichni svatí, aby tři body uchovala na Stamford Bridge. Ramiresův blikanec stačil včasným výběhem zabránit opět pohotový Čech, v samotném závěru pak sudí odpustil Terrymu ruku v pokutovém území.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (38)

Přidat komentář
čutalista

Nejvíc se těším na novou sezou, vypadá to na slušnej boj, pořádný peklo .

Bohužel nestihnu zejtra první zápas, mohla by mi nějaká dobá duše semka postnout adresu, kde se to bude dát stáhnout? Díky moc

Jinak tip 4:0 Lukaku min dva goly

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

nevite na jakem programu to budou vysilat

Reagovat
smazaný uživatel

Slovak Sport 2 to bude vysielať určite. Ja mám Digi TV a táto stanica mi zo začiatkom PL chvalabohu naskočila do programovej ponuky, no neviem ako to máte vy v ČR...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
lampard11

3:1 Lampard, Lukaku, Hazard - Agbonlahor

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Villans se vyvedl první zápas sezóny proti Gunners, ale proti Chelsea to bude o dost těžší - 4:1.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 win Modrej Válec FC

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 (Schurrle,Lukaku,Hazard-Benteke,Benteke)

Reagovat
smazaný uživatel

Benteke oba z penalty.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
M1ck0

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 (2x Lukaku, Hazard /2 asistencie Mata/ - Weimann)

Reagovat
hradec

Blues mají v 2.kole na domácím stadionu za hosta silnou Aston Villu, která v prvním kole porazila Arsenal (na Emirates!!!). Myslím, že Birminghamský klub čeká slušná sezona (pokud udrží Bentekeho). Mohli by dokonce skončit v první polovině či ve středu tabulky. Boj o udržení je snad pro klub minulostí. Blues chtějí do čela (s 6 body) a s Lukakem na hrotu mají velkou šanci. Věřím malý Drogba šanci za pačesy a vstřelí gola.

Chelsea 3:0 Aston Villa (Lukaku, Hazard, Mata)

Reagovat
Pilsnersfaust

boj o top 7 byl minulostí klubu

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Trapper

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

No tak predehravka 3.kola je tu uz dneska, strasne me stve ze ty prava nevykoupila Nova, respektive Fanda a Nova sport, takle slovaky v Cesku nikdo nechyti. No kazdopadne opet na SM bourliva atmosfera, doufam, prestoze je pracovni den a urveme vitezstvi pred United a budem je tak varovat....4:0 Big Pete pojede na nuly

Reagovat
Trapper

haluz, ale 3 body tam sou

Reagovat
smazaný uživatel

Villa si zaslouzila urcite remizu ,ale nevadi pekne , ale nadhernej zapas bojovnost vsechno

Reagovat
hradec

Vám by se to hodilo.

Reagovat
hradec

Uff. Tři body jsou doma a na pár dní jsme v čele. AV byla drsným soupeřem, který podle mě má velkou budoucnost, samozřejmě pokud ji postaví kolem Bentekeho. Nebylo to vůbec přesvědčivé o to víc jsou tři body cenější.

Reagovat
smazaný uživatel

Uf, no byly to nervy do konce zapasu. Navic nepisknuta jasna penalta po terryho ruce, ale 3 body jsou doma a to je hlavni. Villa byla tvrdym oriskem, v cele s bentekem maji na to hrat horni polovinu tabulky. Los jim na zacatku nepral a presto po svou tezkych zapasech zanechali silny dojem a vybojovali 3 body. Presto z nasi strany dobry vykon i kdyz mi chybelo vice sanci. Priste dofam ze lukaku dostane vice prostoru a mata nastoupi s trochu lepsi formou. To prave kridlo mu dnes moc nesedelo.

Reagovat
smazaný uživatel

Drzeni mice 69% - 31%

Reagovat
smazaný uživatel

Muze mi někdo řict jesli bude PL na digi sport , někde jsem četl že vlastnik digi je stejny jako slovak sport a , že na uzemi čr se to bude vysilat přes digi. I tak mně to štvě protože 3 roky spatky jsem si pořizoval digi jenom kvuli PL . a tedkom abych zas měnil. Bordel jak ve všem v Polsku,Německu ta PL normalně hraje na satelitech canal plus x let jenom tady se střida rumun ze slovakem ....

.

Reagovat
smazaný uživatel

Áno vyzerá to tak, že vlastník Digi TV Slovak Telekom stojí aj v pozadí novej stanice SS2. Ja som si dal pred 3 rokmi Digi TV zaviesť tiež len z toho dôvodu, že zakúpili práva na PL a nemal by som problém ich kvôli tomu opäť vymeniť za iného káblového operátora, našťastie u nás na Slovensku Slovak Sport 2 na Digi chytáme, naskočilo to myslím v sobotu, keď začalo 1. kolo PL a hoci vizuál a zvuk na tejto novej stanici ešte má svoje muchy, som rád, že sa to takto bez problémov vyriešilo a ja môžem pozerať moju obľúbenú PL. Vy v ČR ten Slovak Sport 2 asi nebude chytať a keď tak, že sa niektorí z vašich operátorov s tým SS2 aj dohodne, tak to stihnete možno najskôr od 5-6 kola, v horšom prípade až niekedy na Boxing Day .

Zástupca Slovak Sportu totiž v jednom rozhovore povedal, že český televízny trh pre nich nie je až tak zaujímavý, keďže v Čechách neexistuje poriadne futbalové publikum, len kopa vypasených, znudených ľudí, čo rada sleduje televízne súťaže, zábavné estrády a telenovely... čo už, to je váš problém, ktorý mne žily netrhá, pre mňa je podstatné, že nie som ukrátený o nový ročník PL 2013/14

Reagovat
smazaný uživatel

a to máš satelit či káblovku????

Reagovat
smazaný uživatel

Normálne káblovku Digi. Ak ju máš aj ty, musíš SS2 naladiť, lebo nenaskočil namiesto nejakého iného programu ako predtým DigiSport 2 namiesto Óčka, ale je vysielaný na dovtedy voľnej frekvencii.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jasně v čechach je nefotbalové publikom ale prava na PL na tento region staly něco kolem 10 ml euro , takze jesli chce slovak sport aby se mu ty penize vratily tak musi i vysilat v čechach , protože polsko ,rakousko atd maji PL vyřešenou na x let dopředu , a pochybuju že na slovensku cca 5 ml lidi je větší fotbaloé publikum než v čr , ale nakonec jsem se dočetl že slovak sport bude i v nabidce digi tv , tak uvidime kdy to tam nahodí .

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež si myslím, že keď je v ponuke Digi TV Slovakia, tak by logicky mal byť aj českej sekcii, aj keď zásadný rozdiel je v tom, že vlastníkom Digi Slovakia je Slovak Telekom, ktorý zrejme stojí aj za SS2. Ak však máš Digi tak ho určite zatiaľ neruš, predpokladá, že SS2 sa v českej verzii Digi TV časom objaví (kdesi som čítal, že september je celkom reálny), ale možno sa mýlim...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele