21. kolo
11.01.2014 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Cardiff City - West Ham United 0:2

Ligový debut se již Olemu Gunnarovi Solskjaerovi tolik jako ten soutěžní nevyvedl; ba ani zdaleka. Naproti tomu Sam Allardyce si může pořádně oddychnout, když jeho West Ham po dvou pohárových výbuších nejenže ubránil, ale i v závěru ještě o něco posílil hubené vedení nad Cardiffem. V důsledku si oba dnešní soupeři mění postavení; Bluebirds se ocitají v sestupovém pásmu, Londýňané o chloupek na svobodě...

Pokud letos někde Cardiff alespoň zčásti naplňuje potenciál zlobivého nováčka, je to u sebe doma. Dnes se tu ale lépe cítili hosté. Ti také jako první zahrozili, když Roger Johnson polostřelou polocentrem orazítkoval pravou tyč Marshallovy klece. Nedlouho poté se znovu přihlásil o slovo tradiční neduh WHU - chatrné zdraví jeho hráčů. Tentokrát to ošklivou kolizí odnesl Guy Demel, kvůli jehož komplikovanému ošetřování se následně muselo nastavovat až 12 minut.

Pořádné protažení úvodní části ovšem Bluebirds nijak nepomohlo. Cardiff se dlouho nemohl prosadit, ačkoliv zejména Craig Noone působil v nezvyklé roli levého křídelníka velmi živě. Adrián nicméně poprvé musel do akce až po půlhodině hry, a hned papírově nebyl úspěšný - středem hřiště se proběhl Kim Bo-Kyung, vypálil do břevna a nebýt v pohotovosti branková technika, mohl zřejmě také oslavovat branku.

Z podobné vzdálenosti následně pokoušel štěstí také Noone, byli to ovšem Kladiváři, kdo se ještě do poločasu ujal vedení. Taylor přenesl hru na levou stranu, Jarvis lahodně odcentroval a Carlton Cole vnějším nártem otevřel skóre jen krátce před začátkem odpočítávání onoho dlouhého nastavení.

Do druhé části již přišel velšský celek povzbudit uzdravený Bellamy a jeho přítomnost byla okamžitě znát. Však se po pouhých dvou minutách parádním přímým kopem vehementně zasazoval o vyrovnání, proti byl však Hudson, jenž z ideální pozice netrefil vymezený prostor. To záhy nepotrestal Jarvis, a tak mohli Bluebirds definitivně nastoupit cestu za úpravou skóre.

Jen brilantní zákrok Adriána například vystavil stopku Campbellovi a nedaleko úspěchu byl také Bellamyho pokus z přímého kopu. Vše navíc posléze mohlo začít gradovat po Tomkinsově druhé žluté kartě. Důsledek však nakonec šokoval, neboť opět dělal radost hostům: pouhý trojlístek obránců riskujícího Cardiffu v nastavení neustrážil Noblea, jenž zvýšil na konečných 0:2.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Předpokládané sestavy:

Cardiff (4-2-3-1): Marshall; McNaughton, Caulker, Turner, John; Medel, Whittingham; Noone, Mutch, Kim; Campbell.

West Ham (4-4-2): Jaaskelainen; Demel, Rat, Johnson, McCartney; Collison, Noble, Diame, Jarvis; C Cole, Maiga.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
M1ck0

Zkaženej tiket ;)

Reagovat
OnlyWHU

WHU konečně zabral. Teď už to s Carrollem půjde?

Reagovat
smazaný uživatel

Ostatni tymy maj smulu, ze Noble je klubista...paradni hrac

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Jordana Mutche stojí záloha Cardiffu za hovno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele