16. kolo
14.12.2013 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Marshall heroickým zákrokem uhájil pro Cardiff klíčové tři body

Jeden z těch kompaktnějších výkonů, aspirant na zákrok roku v podání Davida Marshalla a jedna famózní hlavička Petera Whittinghama - zhruba to stačilo Cardiffu k další nesmírně vitální domácí výhře. Naopak již počtvrté v řadě pokořený West Brom mohou lehce těšit akorát okolní výsledky...

Cardiff nejenže uspokojivě bodoval, ale i zostra odstartoval. Whittingham z přímého kopu okamžitě donutil Myhilla k prvnímu rutinnějšímu zákroku a následný roh rezultoval alespoň v nepřesnou ránu Mutche. Jinak nicméně úvodní část příliš o šancích nebyla. Mackayovi se sice v rámci možností osvědčoval tah s prvním Nooneovým startem od samého začátku, konkrétní nebezpečenství se ale ani po jeho akcích zpravidla nerodilo. V 27. minutě - chvíli předtím, než po rohu zakončoval mimo za zadní tyčí ukrytý Caulker - měl k jednomu z mnoha Nooneových centrů poměrně blízko Campbell.

Zápas byl obecně dosti nervózní, čemuž se vzhledem k okolnostem ani nešlo dost dobře divit. Páchalo se množství laciných odevzdávek a těžit z nich mohl především Albion. Koledovalo si například nedorozumění Marshalla s Turnerem, které nakonec zkušený brankář zahladil rezolutním odkopem. Ke konci poločasu pak domácí příznivce poděsil ještě náhodný odraz Odemwingieho centrovaného míče od Olssona.

K záplavě dlouho bezzubých centrů do pokutového území WBA se časem divže nepřidaly záplavy skutečné, když od startu druhého dějství skrápěl cardiffský stánek vytrvalý "slejvák". A nakonec ani ty proudy centrovaných míčů nebyly úplně jalové. V 67. minutě se totiž konečně ujal již několikátý Nooneův centr, a to díky perfektnímu naskočení Whittinghama. Ten se při svém dravém výpadu dokonce nepatrně zranil, stálo to nicméně za to. Úžasná hlavička!

V té chvíli už měl přitom svou první velkou šanci za sebou rovněž Albion. Vypracoval si ji konkrétně v 57. minutě, kdy Yacob po donášce do vápna ještě víceméně promáchl, aby z vynikající pozice zakončoval alespoň stoper McAuley - a neprosadil se jen díky Medelově pohotovému polorozštěpu na brankové čáře. Následně se jak Odemwingie na jedné straně, tak Long na druhé zřejmě legitimně dožadovali pokutového kopu; zejména Turnerův loket za krk střelce WBA po penaltě doslova volal.

Závěrečný tlak West Bromu posléze až takový respekt nebudil. McAuley v jednom okamžiku hlavičkoval napříč vápnem, Berahino ovšem reagoval až příliš pozdě. A Marshall byl opět povolán do akce znovu až v 86. minutě. To však rovnou do zdánlivé "mission impossible". Longova hlavička totiž mířila tak akorát do protipohybu bývalého strážce leedské klece; a přece se Marshall neuvěřitelným způsobem vychýlil do své levé strany a mrštně odvrátil pohromu.

Zákrok jako z jiné planety, kterému právem tleskal i Myhill na opačném konci hřiště. O hrdinovi hlavního města Walesu zkrátka zase jednou nemohlo být pochyb.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ptačí reparát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele