19. kolo
28.12.2013 18:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Sunderland předvedl v Cardiffu parádní comeback

Užuž to vypadalo, že Bluebirds "oslaví" fanoušky sborově nechápaný vyhazov Malkyho Mackaye veledůležitou výhrou nad dotírajícím Sunderlandem; místo toho se na Cardiff City Stadium narodila pro obě strany nic neřešící remíza 2:2. Tu Black Cats až v páté minutě nastavení vystřelil Colback...

V hledišti po celou dobu utkání vlály obligátní transparenty na podporu majitelem Vincentem Tanem kontroverzně propuštěného manažera Malkyho Mackaye (jako "Tan ven. Děkujeme, Malky!"), a to i navzdory pozitivnímu startu a nadlouho i průběhu zápasu. Dominance Cardiffu se rozprostírala především napříč zahajovací 30minutovkou, kdy ještě před brzkým, záludně tečovaným zásahem Mutche mohli hlavou skórovat jak Caulker, tak sám střelec první branky.

Nadvládu Bluebirds následně odkloněnou ranou jen krátce narušil Lee Cattermole, jinak doopravdy panovali nabuzení domácí. Caulker ovšem hlavičkoval přímo do Mannoneho, jenž si poradil také s přímým kopem Petera Whittinghama. Teprve záhy mohli Black Cats doopravdy skórovat. Tuze nespravedlivě se měl z dorážky prosadit Altidore, na Ki Sung-Yuengovu střelu však uspokojivě navázat nedokázal.

Místo toho - a dvou dalších potenciálních úderů Boriniho, jež si řekly o prvotřídní zákroky Marshalla - tedy krátce po změně stran opětovně zahřmělo na opačném konci hrací plochy. Mutch v 58. minutě po relativně klidném restartu famózně obešel tři hráče, přihrál Campbellovi a ten z první zavěsil proti svému bývalému zaměstnavateli.

Jenže Cardiffu ani tohle dvoubrankové vedení nestačilo; závěrečný tlak SAFC byl totiž neúnosný. Nejprve se po centru Giaccheriniho prosadil Fletcher, to ještě běžela 83. minuta. V posledních zhruba 12 minutách potom spálili své šance Colback, Fletcher, Roberge, Giaccherini a skóre se definitivně měnilo, teprve až když měla šňůra znovu začínat od začátku. Colbackovi musela k důležité trefě dopomoci výrazná teč.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
HullCity

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

10 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Haluzáci ze Sunderlandu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele