35. kolo
19.04.2014 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Cardiff vybojoval doma se Stoke City jen bod

Cardiff bod po bodu spřádá naději na setrvání v Premier League. Dnes přivítal doma Stoke City a po dvou penaltách si oba soupeři odvezli jeden. Otázku, zda bude bod Velšanům stačit k záchraně v konečném účtování, se dovíme až po osmatřicátém kole. Klíčové bude patrně příští kolo, v němž zajíždí svěřenci Ole Gunnara Solskjaera do Sunderlandu.

Bluebirds spustili od začátku zápasu nátlakovou hru, z níž mohl vytěžit více Jurdan Mutch, který jen nechal zaskvět Begoviće. Domácí nicméně málem nachytal na švestkách Odemwingie, který ale po pasu Irelanda pálil rovněž jen do brankáře. Více práce měl ale přeci jen gólman Stoke City, který ještě do poločasu musel řešit přímý kop Whittinghama dalším skvělým zákrokem.

Přesto šli do vedení právě hosté. Odemwingie už byl ve vápně prakticky bezradný, když do něj zezadu strčil Kim a pískala se penalta. Tu s přehledem proměnil Arnautović, který Cardiffu uštědřil ukázkový gól do šatny.

Jenže pět minut po přestávce bylo vyrovnáno a opět díky pokutovému kopu. Campbell zaškobrtl ve vápně o nohu N’Zonziho a k exekuci se postavil Whittingham. Vedl si stejně jako před ním jeho soupeř a stav byl 1:1.

S nárůstem sebevědomí pro domácí rostly i jejich šance na druhý gól a vlastně jen kombinace Begovićových reflexů, tyčky a praporku čárového zachránila Stoke před Campbellovým, potažmo později Mutchovým direktem.

Jak aktivně se hrnuli dopředu, tak často nicméně nechávali hráči Cardiffu otevřená zadní vrátka a do práce se musel dát opět i Marshall, který odmítl jak Odemwingieho, tak Assaidiho. Při ráně Walterse muselo skotského brankáře zachránit dokonce břevno.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
hradec

Cardiff City 1:1 Stoke City

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rickroll

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele