12. kolo
24.11.2013 17:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Cardiff po City skalpoval také manchesterské United

Začalo to křivdou, skončilo neskutečnou radostí. Cardiff si po bleděmodré partě z Manchesteru vyšlápl také na tu rudou, a ačkoliv protentokrát nebodoval naplno, hlavní město Walesu nepropadlo o nic menší euforii. Remízu 2:2 totiž zařídil až v první minutě nastavení Korejec Kim Bo-Kyung...

Publikum v Cardiffu se poprvé čílilo již velmi brzy. Frustrovaný Rooney totiž už v osmé minutě vztekle skopl protihráče, který jej právě obral o balon, a červenou kartu neviděl zřejmě jedině proto, že šlo o tak ranou pasáž utkání. A další důvod ke stížnostem dal Rooney divákům okamžitě v 16. minutě, kdy po chybě Caulkera a šikovné teči Hernandéze zasekl míč a odrazem od Medelovy paty jej odpálil za bezmocně padajícího Marshalla. Stal se tak prvním fotbalistou v dějinách Premier League, který dosáhl na metu 50 gólů vstřelených v nedělních utkáních.

Marshall následně krotil dobrou hlavičku Fellainiho, zatímco Odemwingie na druhé straně svou ránu mezi tři tyče nevtěsnal. Bluebirds se nicméně pomalu osmělovali, United působili poněkud rozháraně a na to také dojeli po více než půlhodině hry. Tehdy domácí předvedli krásnou fotbalovou akci, kterou po díky vynikající vizi dua Whittingham-Mutch jemným průstřelem de Gey završil unikající Fraizer Campbell.

United se každopádně ještě do poločasu vzpamatovali, Evra se prosadil po standardce Rooneyho a průměrný příznivec Red Devils se zřejmě těšil na zkoncentrovanější Moyesovy ovečky po obrátce. To by ovšem byl na omylu.

Fellaini sice okamžitě hlavičkoval chytře za sebe, Marshall si ale dnes na jeho hlavičkované projektily očividně věřil - také tentokrát zasáhl bezchybně. A vyznamenal se rovněž proti Smallingově pokusu po následném rohovém kopu. Mackay byl v tu chvíli celý bez sebe. A zanedlouho na tom byl podobně, tentokrát z jiného (svým způsobem pozitivnějšího) důvodu - to když nezastavitelný exďábel Campbell ve snaze vyrovnat nastřelil brankovou konstrukci.

Když pak nádherná vzdušná kombinace Welbecka s Rooneym deset minut před koncem vyústila v nepřesné zakončení prvního jmenovaného, připravila půdu pro senzační koncovku. Té předcházela na samém úvodu nastavení incident na zadní tyči, diskuze a potom to přišlo.

Rozhozené United položil nádherný centr Whittinghama a Kim Bo-Kyungova hlavička přesně mezi dvěma soupeři, která uvrhla Cardiff City Stadium do nespoutané euforie. Ta už vytrvala až do konce, jakkoliv domácí fanoušci ještě dvakrát tajili dech při šancích Rooneyho a Smallinga.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Devil

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme i když máme několik opor mimo hru. Naše hra jde pomalu nahoru,tak pojdme toho využít.

Reagovat
smazaný uživatel

Naša forma stúpa tipujem 0:2 Van Persie, Rooney

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Manch.U. by měl potvrdit zlepšení tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
scholes18

dufam ze zmazeme to cervene x v tabulke...verim vo vyhru 1:4

Reagovat
scholes18

dufam ze zmazeme to cervene x v tabulke...verim vo vyhru 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

ale keď cardiffu víjde zápas kľudne s toho môže byť remíza

Reagovat
Zdechlina

Zmetek růny....

Reagovat
dreambox61

Hovada,Fellainy a Cleverly

Reagovat
smazaný uživatel

A takovýho to bylo optimismu....no chvíli to zřejmě potrvá než si s Moyesem pořádně sednou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele