27. kolo
22.02.2014 16:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Cardiff City - Hull City 0:4

Další ostudný výbuch má za sebou Ole Gunnar Solskjaer v Cardiffu. Jeho Bluebirds po hrozivém výsledku z derby se Swansea tentokrát rozdílem několika tříd podlehli Hullu dokonce na svém vlastním hřišti. Za Tigers se hned dvakrát trefila lednová posila Nikica Jelavić...

Úplný počátek snažení Bluebirds přitom takové katastrofě pranic nenasvědčoval. Domácí působili svěže, dařilo se jim využívat křídelní prostory i mezery vznikající mezi třemi stopery soupeře. McGregora pak také brzy otestoval Zaha poté, co obešel trojici protihráčů, a nebezpečnější střelou se uvedl rovněž Kenwyne Jones.

Jenže efektivita byla na straně hostů. Zatímco Cardiff nadšeně presoval, Hull neméně entuziasticky vyrážel do protiútoků a skóroval hned ze své první velké šance. Marshall sice ještě zblízka nádherně vychytal Jelaviće, na Huddlestoneovu tečovanou dorážku už ale neměl pořádný nárok.

Tahle rána ještě nicméně Bluebirds nepoložila - Jones i Campbell hned záhy neměli se svými hlavičkami vůbec daleko k vyrovnání. Jenže zatímco oni svorně minuli, na opačném konci hřiště partnerské duo Long-Jelavić zapracovalo s chirurgickou precizností. Krátce před pauzou se utrhl za obranu Long a Jelavić jeho přízemní centr proměnil v důležitý gól takříkajíc do šatny.

Z té už pak vykráčel zpět na trávník poněkud zničený, odevzdaný Cardiff. Jelavić ihned po změně stran spálil obrovskou příležitost, aby své zaváhání okamžitě napravil a utkání definitivně rozhodl. V 57. minutě mu k tomu stačil jeden milimetrový centr Roseniora a přesná hlavička, která spustila první vlnu odlivu nevěřících Tomášů v řadách příznivců velšského celku.

Tito "Tomášové" se nicméně ukázali být šťastnými, neboť ještě v 67. minutě Elmohammady na půlící čáře vystihl rozehrávku Taylora a nahrál do gólu Livermoreovi, čímž byl Cardiff pochopitelně definitivně zmožen, potupen, zostuzen...

Naopak Hull, který mu odskočil již na rozdíl osmi bodů, si připsal nejvyšší venkovní výhru ve své prvoligové historii a další důvod k oslavám měl také sám manažer Steve Bruce, jenž v Premier League triumfoval jubilejně posté.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
HullCity

Velice důležitý zápas pro oba týmy...s naším útokem si věřím na 3 body...1:2!!!

Reagovat
HullCity

Letos je to samý rekord...nejprve největší výhra doma 6:0 Fulham a teď venku 0:4 Cardiff!!!Plus 100.výhra Steva Bruce v PL jako manažer a 100.gol Hullu City v PL a toho dal Nikica Jelavič!!!Prostě nádhera,zase ukazujeme místním sázkařům,že patříme do PL a oni můžou akorát žrát své tikety nebo se stydět za své tipy!!!Záchrana je na dosah!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele