25. kolo
08.02.2014 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Aston Villa - West Ham United 0:2

West Ham se díky perfektnímu vstupu do druhé půle raduje z vykradení Villa Parku a třízápasová série bez prohry je tak posunula mimo sestupové příčky. Villans se po přestřelce s West Bromwichem vrátili k domácí mizérii a střelecké impotenci a rychle se vrátili do bojů o udržení.

Kladiváři se svou taktikou zatažení dávali domácím prostor ke znatelné, leč bezvýznamné převaze. Sami byli v útoku o něco kousavější, Guzan však díky obětavým obráncům, kterým často scházela rychlost, o moc více práce neměl. Když už mohl Downing mířit do odkryté svatyně, promáchl za asistence Bertranda, jenž následně bolestivě narazil do tyče.

Na hřišti nejvíce vynikal Jarvis, který během pár minut dvakrát unikl po levé straně, nicméně v obou případech rozvlnil síť pouze z vnější strany. První vážnější pokus na druhé straně vyslal až ve 32. minutě Delph, jeho dalekonosná rána přes obránce minula bližší tyč o decimetry. Za deset minut dopadl obdobně Westwood, jenž pálil po odvráceném centru bez přípravy z vápna.

Jak opatrně vstoupili do první půle, tak efektivně započali tu druhou. Uběhlo jen pár sekund a Downing se díky několika kličkám uvolnil ve vápně k přihrávce na Nolana, jehož tečovaná patička přelétla padajícího Guzana. Ten se za tři minuty skoro nehnutě díval, jak stejný hráč obírá před vápnem zmatkujícího Delpha a po zemi posílá k tyči pojištění.

Reálná šance na vrácení se do zápasu přišla až v 66. minutě, to Marc Albrighton vypálil z pětadvaceti metrů a za marně letícím brankářem rozezněl tyč. Za pět minut se zvonilo znovu, tentokrát Benteke hlavičkoval do břevna. A štěstí domácím nepřálo ani postupem času. Po přímém kopu Albrightona hlavičkoval jeden z bránících těsně vedle, chvíli poté namířil vcelku povedené nůžky Benteke nad břevno. Fanoušci Aston Villy tak už tradičně odcházeli ze stadionu se svěšenými hlavami.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele