37. kolo
03.05.2014 16:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Aston Villa - Hull City 3:1

Motivující řeč Gabriela Agbonlahora před zápasem přinesla bleskurychlou sklizeň sladkého ovoce, o které mohla Aston Villa přijít vinou právě jeho nuceného odchodu. Andreas Weimann však v závěru první půle svému týmu zajistil dvěma zásahy takřka stoprocentní jistotu prvoligové příslušnosti i pro příští ročník.

Pohádkový vstup do klání slavil Villa Park už v první minutě. Po levé straně unikl Agbonlahor, který zpětnou přihrávkou hledal volného Albrightona, ten sice promáchl, stačil však posunout na osamoceného Westwooda, jenž z patnácti metrů přízemní ranou přes obránce rozvlnil síť.

O něco málo sebevědomější Villans byli výrazně jistější v obraně než na míči, Tigers pak provázela nepřesnost na obou stranách hřiště a živě, leč ne nebezpečně, tak bylo především u jejich vápna. Poraněného Agbonlahora musel ve 25. minutě vystřídat Bowery, a jak se během pouhých tří minut ukázalo, nucená změna byla pro domácí fatální.

Hned následný útok finišující tečovanou ranou Weimanna nechal náhradník zajet na rohový kop místo snadné dorážky do prázdné branky. Necelé dvě minuty poté zahráli hosté standardní situaci na krátko a Rosenior, stojící pravděpodobně za hranou ofsajdu, šel na Guzana sám z úhlu. Volil tak raději přihrávku, kterou si právě Bowery nešikovně srazil do vlastní branky.

Ve 35. minutě musel domácí brankář tygřím skokem zamezit rychlému obratu po skvostné ráně Huddlestona. Po parádním zákroku ožili i jeho spoluhráči, agilní Weimann se opět prodral do vápna až před Harpera, který nohou dokázal vyrazit a poradil si i s následnou hlavičkou pod břevno Boweryho.

A byly to právě hlavičkové pokusy, které ještě do poločasu výrazně změnily skóre. Delph našel z rohové kopu Bakera, jehož první pokus odvrátil na brankové čáře obránce, aby dorážkou, taktéž hlavou, rozezněl břevno. Balón se ovšem dostal k Weimannovi, který už svou hlavičkou k tyči stadion rozjásal. Ve třetí minutě nastavení si pak stejný hráč vyskočil před dva obranné kužely na centr nešťastníka Boweryho a mířenou střelou vedení pojistil.

Přes rychle získaný náskok vstoupili do druhé půle s větším hladem po gólu domácí a nejblíže mu byl po sedmi minutách nepřehlédnutelný třiadvacetiletý anglický útočník, jenž zavezl balón do vápna a z pár metrů málem Harpera prostřelil. A byl to opět on, kdo prováhal po hodině hry zpětnou přihrávku na Weimanna při rychlém kontru, a tak alespoň protáhl brankáře dělovkou pod břevno k bližší tyči.

Posledních třicet minut strávili hráči na hřišti spíše z povinnosti, Villans si nadějné skóre bez sebemenších problémů hlídali a sami se do útoku nijak nehnali, kdyby jen mohli, brankáři by si v klidu mohli zajít na kafe mimo stadion. Nastavení tak sloužilo spíše k prodloužení oslav pravděpodobně zachráněného domácího celku.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HullCity

Zasloužené vítězství domácích...oni za těmi 3 body šli přesvědčivěji jak my.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele