33. kolo
05.04.2014 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Aston Villa - Fulham FC 1:2

Fulham vyplenil Villa Park po více jak čtyřiceti letech a jasně vzkazuje, že boj o záchranu ještě nezabalil. Villans kousali pouze pár minut po vyrovnání, druhý inkasovaný gól je však definitivně položil a píší tak třetí porážku v řadě.

Grant Holt v roli zastupujícího útočníka ukazoval své kvality po celém hřišti, žel pro Villans k prokázání těch střeleckých nedostával šanci. Po dvaceti minutách tak byl blízko otevření skóre Kasami, sám před brankářem však volil přihrávku na pokrytého Woodrowa, jemuž byl beztak máván přísný ofsajd.

Vůbec první ostrý zákrok musel tasit až po půlhodině hry Stockdale, když se Bacuna dostal od pravé lajny až do vápna a z deseti metrů vyslal prudkou přízemní ránu ke vzdálenější tyči. Do útoku nabuzené domácí pak mohl zchladit Woodrow, jehož příšernou přihrávkou vyslal na čtyřicetimetrový sprint Bennett, ani on však se střelou po zemi neuspěl.

Cottagers vstoupili do druhé půle s nadmírou aktivity, o to ledovější pak mohla být sprcha puštěná Bacunou, který utekl po pravé straně a překvapivou ranou z úhlu donutil Stockdalea ke šťastnému vyražení na tyč. Hostující brankář uvidí svůj zákrok poprvé nejspíše až ze záznamu.

Po třech bodech prahnoucí hosté se zaslouženě dočkali po hodině hry, kdy po několikáté nechali obránci Villans volný prostor před šestnáctkou a po přihrávce Dejagaha vyslal nechytatelnou bombu do horního rohu Guzanovy branky Richardson.

Fulham sice nezalezl před své vápno zcela, poklesu tempa však přesto domácí využili. Albrightonův centr byl zblokován na roh, ze kterého stejný hráč našel za všemi obránci osamoceného Holta, jenž úspěšnou hlavičkou perfektně nahradil Bentekeho.

Bleskurychlý obrat mohl dokonat Albrighton, jenž střelou po zemi z hloubi vápna nechal vyniknout brankáře. Vzápětí se mohli radovat hosté, když na konci protiútoku položil Holtby Guzana a z pár metrů střílel do prázdné branky, v níž se přesně ve dvanáct objevil Lowton. Technika potvrzující míč za brankovou čarou ukázala 99% překonání, pro oko neviditelná část však zůstala na lajně a stav se neměnil.

Misky vah vzrušujícího závěru mohl převážit střídající Tonev, jenže jeho technická střela zpoza vápna skončila díky bravurnímu zákroku mimo tři tyče. Pět minut před koncem centroval do vápna Holtbyho a Rodallega lehkou tečí hlavou poslal míč za záda bezmocného Guzana. Právě tato trefa také ukončila jakékoliv nebezpečné momenty před brankou hostů, kteří tak vezou cenné tři body domů.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
hradec

Aston Villa 2:2 Fulham FC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele