34. kolo
20.04.2013 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Wigan se ne a ne nadechnout ke své klasické koncovce, dnes podlehl WHU

Záchranářské boje vrcholí a Wigan Athletic v jejich rámci překvapivě nehraje úlohu kladného hrdiny. Spíš naopak - působí jako by se dokonale vyčerpal báječnou jízdou do finále FA Cupu. Nyní už potřetí v řadě nedokázal zvítězit, ačkoliv si na Upton Parku užíval solidní převahy. West Ham naopak dosáhl magické hranice 40 bodů.

Na Boleyn Ground se dnes potkaly dvě docela odlišné herní filozofie, o čemž jsme se mohli přesvědčit hned v úvodních minutách. Latics brzy stvořili dvě zajímavé kombinační akce, v ani jednom případě ale Figueroa, respektive Maloney nevystřelili - třebaže se s míčem nacházeli uvnitř pokutového území soupeře. Naproti tomu WHU chtělo sázet na brejky a standardky, což hnedka mohlo nést ovoce spíš než protivníkova taktika: Collins osamocen hlavičkoval mimo a Nolan si alespoň z přímého kopu vynutil na Roblesovi dobrý zákrok.

Patrně nejblíže výplaty bylo wiganské snažení ve chvíli, kdy McCarthy postrčil míč do vápna pro Maloneyho a ten neskóroval jen díky pohotovému vystartování Jaaskelainena. Jinak opravdu úřadovali hlavně Hammers. Nejprve šťastně - když Diamé s Nolanem minuli Jarvisův dovnitř kroucený centr z levé strany a nechali jej proskákat až do sítě - a později deset minut před koncem i z pěkně vypracované šance. Nolan se prosadil z otočky a bez přípravy po Carrollově výzvě.

Jestli se ptáte, co se dělo mezi oběma těmito zásahy, které dělila necelá hodina, příliš toho nebylo. Oba celky mohly při troše štěstí kopat penalty, jinak se na place odvíjely spíše poloviční šance. Taková definice sedí na ty z dílny Vaz Tého, Collinse, Diamého i Beausejoura na druhé straně. McArthur už vypadal lépe - jednou pálil přímo do Jaaskelainena, podruhé ho už významně protáhl. Právě v tu chvíli byli Latics s přehledem nejblíže skórování.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Kladiváři !!! WHU

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/whwig20mo-YgonbsewcylqybHV?start=0.729

To je škoda, Wigan mám docela rád, tak snad se zachrání, i když momentálních pět bodů už je dost

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele