21. kolo
01.01.2013 16:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Norwich se těší na menší oddych, znovu totiž prohrál

Málokdo uvítá pohárovou pauzu tolik jako Norwich. Vzhledem k totální rigiditě sestavy, která ani tentokrát rukama Hughtona nerotovala, se Kanárkům program z přelomu roku vůbec nevyvedl. Dnešní prohra na Upton Parku byla již čtvrtou v řadě; West Ham za ní vystřelila kontroverzní penalta a další gól v první půli.

Už ve třetí minutě si Clattenburg poněkud zavařil. Nařídil totiž penaltu poté, co se ve vápně Ryan Bennett jemně zavěsil na Reida, Noble proměnil a už ve třetí minutě se tak Norwichi hrálo těžce. Sám Clattenburg byl potom během zápasu několikrát fanoušky i hráči inzultován, kompenzace se ale nepovedla vybojovat ani při očividné ruce Reida ani při ochotném pádu Kanea těsně po pauze.

Co se týče samotné hry, Hammers dnes skvěle fungovaly útoky po stranách. Jeden takový přinesl Bunnovi rutinní robotu po střele Colea, druhý - těsně před úderem O’Briena - pro změnu zakončoval Collison na dlouhou nohu, a přece velmi nebezpečně. Mezitím se Canaries dopředu dvakrát nedostávali, akorát Snodgrass divže nevytěžil z minima maximum svou tyčkou z přímého kopu. Jaaskelainen zůstal přikovaný na místě.

Právě Snodgrassovy standardky každopádně dnes byly stěží to jediné, co obranu WHU udržovalo v pohotovosti. Naopak Kladiváři měli těch možností o poznání více. To dokázal Noble svou pěknou akcí, když se po levé straně šestnáctky dostal k přihrávce na malé vápno, kde se odrazil míč pod kopačky neomylného beka O'Briena. To se psala 26. minuta a hned za dalších deset minut mohlo - nebo spíš mělo - být definitivně rozhodnuto. Carlton Cole však v koncovce senzačně selhal.

Norwich tak do druhého dějství ještě nevstupoval úplně odepsaný, sám se nicméně odepisoval svou bezzubostí, unaveností. Naproti tomu Hammers se dál hnali za gólem. Vaz Té se například chytal za hlavu poté, co hlavičkoval do tyče; a Cole po jednom z rohů taky prokázal sílu ve vzduchu, ale zároveň mizivou přesnost. Canaries nakonec musel naději vystřelit až v 89. minutě nový kanonýr Russell Martin. Pravý bek se dvakrát prosadil už proti City, teď si parádně vybral místo v pokutovém území Hammers a zametl do sítě centr Elliotta Bennetta.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Sotuen

X

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele