7. kolo
06.10.2012 18:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Arsenal otočil zápas na Upton Parku a vyhrál 3:1

Tápání West Hamu v zápasech s Arsenalem zatím nezná konce. Hammers se na Upton Parku ujali vedení; nakonec tu ale stejně třikrát inkasovali, tak jako předloni. Do role vrchního kata se znovu obsadil Walcott, jakkoliv mu tentokrát nestál po ruce věrný druh Van Persie.

Jen co popraskaly obligátní bubliny, jež před každým utkáním foukají na hrací plochu domácí příznivci, uctila se kolektivním potleskem památka nedávno zesnulé legendy Johna Bonda. Někdejší oddaný hráč a také dlouholetý manažer odešel v požehnaném věku 79 let v úterý 25. září.

Allardyce Wengera klasicky deptá hlubokým blokem, v rámci něhož se každá jednotka neustále pohybuje, tlačí, v nejhorším se klidně v šesti stáhne na malé vápno a odráží centry hlava nehlava. A světe (ne)div se, ono to zase fungovalo, ani z pěti rohů po 18 minutách nevyplynul byť jen jediný zákrok Jaaskelainena. Co víc - v 21. minutě se Diamé protáhl po levé straně, nasadil Ramseymu delikátní jesličky a pak překrásně zakroutil míč k zadní tyči. Trefil se prvně od měsíce dubna...

...a ještě mohl být klidně smutným hrdinou, vždyť ve 28. minutě dorazil tuze pozdě do souboje s Artetou a nahlas si koledoval o druhou žlutou kartu (první inkasoval za nahou oslavu) - Phil Dowd se nicméně nad elegantním střelcem smiloval. Trápení Gunners se tak mohlo jedině prohlubovat. Hosté pomalu začali ztrácet půdu pod nohama, respektive kontrolu nad zápasem, jakou disponovali do inkasování; navíc se brzy třásli při nebezpečné hlavičce Carrolla.

Arsenal se v těchto chvílích sotva pohyboval, do šancí se vůbec nedostával, Giroud dokonce místy vypadal, že se z bezradnosti sebe i svých spoluhráčů rozbrečí. Přesto to byl právě on, kdo ještě do přestávky příznivce Severolondýňanů rozjásal. Dokonale si naběhl na precizní, chytrý centr Podolského a z metru jej na přední tyči uklidil do sítě.

Arsenal sice ještě před restartem mohl své nadšení hořce polknout, to by se ale Nolan nesměl ve vyložené šanci ošklivě ukopnout. Od Arsenalu to nicméně i po onom znovuzahájení nebyla žádná spanilá jízda za vítězstvím. Naopak se brzy poroučel ze hřiště zranění Gibbs a Carroll po vyhraném souboji s Mannonem divže netrefil prázdnou klec. Gunners se nechali nebezpečně rozlítat, aby hrozili jen skrze nedotažené (polo)šance. A když už se něco povedlo zakončit, skončilo to nejistým, leč alespoň nějak efektivním zákrokem Jaaskelainen - jako v případě průniku Podolského.

Průlom se dostavil až se 77. minutou. Tehdy Cazorla lahodným prostrčením na Girouda nastartoval protiútok, který chladnokrevně zakončil žolík Walcott. Hostující fanouškovská sekce si hlasitě oddechla, vzhledem k předešlému průběhu utkání by však bylo bláhové považovat zápas za uzavřený. Ba naopak - Nolan hnedka v ideální pozici trestuhodně přestřelil.

Ovšem Arsenal dnes ukázal charakter, a tříbodovou odměnu si už za žádnou cenu nechtěl nechat vzít. To dokumentoval Cazorla precizně umístěnou ranou z 20 metrů, kterou Jaaskelainen poněkud podcenil, a tedy i propustil do sítě. To už se poté West Ham příliš necukal. Naopak ještě mohl počtvrté inkasovat rukama fantasticky přihrávajícího Cazorly a neúspěšného Girouda, jemuž pěkně zmenšil střelecký úhel Jaaskelainen.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:5

Reagovat
Gunner14

1-3

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
JimBob

Tohle bude skvělej zápas, oba týmy hrajou krásně a skoro jen dopředu - 2:2. Aspoň bod doma dáme!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Na tady ten zápas se opravdu těším. Hned mě navnadí jen když se podívám na ty loga týmů. I když tento by se tam vyjímal lépe http://kassiesa.nl/uefa/clubs/images/Arsenal@4.-old-logo.png

GUNNERS!!

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
Sotuen

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4- Walcott,2x Giroud,Cazorla. C´MON GUNNERS !!!

Reagovat
JimBob

Ubrat jednoho Girouda a máš to tam :)

Reagovat
EmC

skoro přesně

Reagovat
justcall

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xu55b4_motd_sport?start=505

Kevin Nolan neměl svůj den...ale jenom dobře pro Arsenal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele