23. kolo
19.01.2013 18:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Aston Villa dobře rozehrané derby do úspěšného konce nedotáhla

Po 45 minutách to vypadalo, že se Aston Villa herně i výsledkově probere právě včas - s návratem lídrů kabiny Agbonlahora a Vlaara, navíc v zápase s rivalem z West Bromwiche. Jenže podobně jako se Swansea, také dnes birminghamští v samotném závěru vedení ztratili a místo zlepšené nálady dojde spíš na její další zhoršení.

V páté minutě pokračovalo zdravotní strádání zadní linie Aston Villy; tentokrát se zranil Baker, takže na place opět musel lepit vzniklou mezeru Lichaj. Jenže očekávání další tragédie Villans bylo v tuto chvíli mylné.

Dosavadní objev sezony Christian Benteke se totiž sice poslední dobou nacházel v solidním útlumu, Aston Villu vůbec nedovedl vytrhnout - teď ale vedle Agbonlahora zase ožil a po 12 minutách se blýskl přenádhernou křižnou ranou ze střední vzdálenosti, která zaplula tak akorát k levé tyči. Birminghamští poprvé od 15. prosince a své poslední výhry otevírají skóre.

A symbolika fungovala i dále, což měla potvrdit akce příchozí těsně po uplynutí první třetiny zápasu. Zrychlený přechod do útoku v podání dua Westwood-N'Zogbia tehdy vystavil Agbonlahora do nadějné situace 1 na 1 se stoperem McAuleym, jehož zkušený forvard oklamal tělem a pak do špatného směru poslal také brankáře Fostera - 31. minuta, 0:2.

Také WBA mělo vpředu svého mohutného Belgičana tmavé pleti, Lukaku se ale pohotovými polonůžkami neprosadil, stejně jako dříve se střelou normálně ze stoje. Benteke tento zajímavý souboj v poločase vyhrával na celé čáře. A nechytali se ani Lukakuovi spoluhráči. Takový Dorrans na druhou změnu skóre odpověděl čistě v propagačním duchu; a celkově se Throstles utápěli akorát v nesmyslných, hrubě nepřesných dalekonosných pokusech.

První trpělivá akce domácích se přihlásila o slovo až ve 41. minutě, to ale Dorrans znovu zakončoval mimo. A tak spíše mohli jít do tříbrankového vedení hosté, když se po pravé straně dravě protáhl N'Zogbia a na zlatém podnosu vyzýval k hostině Lichaje. Americký bek ovšem zblízka trestuhodně neuspěl.

Po pauze už to bylo jinačí WBA, které hlavně hned po třech minutách našlo odpověď. Lukaku chvíli podržel míč zády k brance, pustil ho Bruntovi a ten velezkušeně zasadil mičudu k pravé tyči. Od té doby Albion působil, jako by ho někdo polil živou vodou, přesto (nebo právě proto) brzy Agbonlahor vedl protiútok 2 na 2 a díky své enormní rychlosti se skoro dostal do regulérního souboje tváří v tvář golmanovi. Tam už ale selhal, pálil přímo do Fostera.

Na druhé straně se však Odemwingie mohl škrabat na hlavě ještě vehementněji než kolega, neboť po oběhnutí Guzana ve stavu beztíže nepochopitelně minul prázdnou klec. Dříve navíc McAuleyho hlavičku z čáry odvrátil Bennett, a tak nebylo divu, že domácí příznivci pomalu propadali panice, jíž akorát přiživil opětovně nepřesný Nigerijec. Za čirou ironii potom tedy šlo mít fakt, že právě Odemwingie byl po sklepnutí McAuleyho tím, kdo stanovil nerozhodné skóre tohoto napínavého derby.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
M1ck0

doufám, že výhra hostů :-) tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele