13. kolo
25.11.2012 17:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Jermain Defoe dvěma zásahy skolil bývalého chlebodárce

Tottenhem dokázal navázat na poslední úspěšné výsledky s West Hamem, a před vlastními fanoušky tak dal tříbodovou náplastí zapomenout na neúspěch z jiného londýnského derby s Arsenalem, který před týdnem nadělil Spurs potupného bůra.

Kohouti nepřenechali na White Hart Lane West Hamu všechny body od roku 1999 a nic nenasvědčovalo tomu, že by se tato statistika měla dnešním dnem přepisovat. Domácí ekipa měla od prvního fouknutí do píšťalky navrch a zasloužené vyústění mohl po chvíli přinést Bale, jeho rána však zamířila pouze do břevna hostující svatyně! Zkoušel to i Dempsey, ani jemu se však na Jääskeläinena vyzrát nepodařilo. Naproti tomu Hammers jen dávali poznat, proč do této chvíle zaznamenali pouhopouhých patnáct tref do černého (před tímto kolem byl v tomto ohledu West Ham třetí od konce!).

Hosté tak zkoušeli své štěstí alespoň dalekonosnými pokusy, ani tady jim však pšenka nekvetla a Lloris zůstal za úvodních pětačtyřicet minut takřka bez práce. To však neplatilo o bývalém finském reprezentantovi, který nakonec těsně před odchodem do kabin kapituloval: Defoe udělal z dvojice Reid - McCartney slalomové tyčky, vyhnul se i Noblemu a nechytatelnou ranou k bližší tyči zavěsil - 1:0.

Tento moment měl být pro hosty budíčkem, což se po obrátce potvrdilo. Nolan oslovil přízemním pasem Jarvise, ten však na francouzského reprezentačního brankáře nevyzrál. Hammers však častokrát nechávali otevřená zadní vrátka, čehož Tottenham rád a často využíval. Takto pálil Bale, jeho ránu však Jääskeläinen zneškodnil a pokus Dempseyho mířil pro změnu do břevna hostující branky!

Zanedlouho se však Spurs očekávané pojistky přeci jen dočkali. Po další skvělé akci se za obranou linií ocitl Bale, který si bezchybně zpracoval a následně, za pomoci tyče, zvýšil na 2:0. Domácí nadále drželi kormidlo pevně ve svých rukou a bylo jen otázkou času, kdy přijdou na řadu další zápisy do střelecké listiny. To se zanedlouho potvrdilo, když se balón po ose Huddlestone - Sandro - Dempsey dostal až k Lennonovi, jenž posunul mičudu na Defoea, který už měl před sebou jednoduchý úkol - 3:0. Osm minut před závěrečným hvizdem pak po centru O'Briana upravil hlavou Carroll na konečných 3:1.

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kohúti come on 3:1

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X

Kohouti nemaji formu a jeste jim bude chybet Adebayur...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Veselac

X2

Reagovat
JimBob

Napodobit Wigan a prodloužit mizérii kohoutů :)

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
JimBob

Konečně dal Carroll aspoň góla!

Reagovat
cerwi

konečně Daws místo Willíka v základu... a hned výhra, paráda

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.trilulilu.ro/video-sport/tottenham-vs-west-ham-3-1-motd

Gareth Bale měl tentokrát nějakou střeleckou, škoda, že jen jeden gól...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele