2. kolo
25.08.2012 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Wigan pořádně osladil Saints opětovnou domácí premiéru v PL

Poslední domácí zápas Southamptonu se datuje do května 2005 a obnovenou premiéru si jistě všichni příznivci jihoanglického celku představovali trochu jinak, než jsme nakonec byli svědky, Wigan však neměl ani špetku slitování.

Většině prvního dějství kralovala hra uprostřed pole a zajímavých momentů před oběma brankami bylo jako šafránu. Parádní ranou z dálky dal o sobě poprvé výrazněji vědět bývalý anglický reprezentant do 21 let Adam Lallana, jehož pokus musel neméně povedeným zákrokem vytahovat zpod břevna wiganský zachránce Ali Al Habsi. Blížící se konec prvního dějství pak asi nejlépe charakterizoval přicházející déšť.

Krátká přestávka měla na hru samotnou jen pozitivní účinek. Přesvědčit o tom mohl Rickie Lambert, střelec sedma dvaceti branek v uplynulém ročníku League Championship však ztroskotal opět na skvělém Al Habsim! Hned záhy navíc udeřilo na opačné straně, Maloneyho pas dokonale zužitkoval Di Santo a z úhlu zavěsil - 0:1.

U všeho podstatného byl z pohledu Sotonu Lambert, který si nejdříve nechal přidělat další vrásky od domácího brankáře, aby se později obsadil do role tvůrce a posadil kulatý nesmysl na hlavu Hooivelda, jenž namířil svůj pokus k domácí smůle pouze do břevna! Wiganská obrana (tolik zostuzena minulou neděli v Londýně) vedená novou posilou Ivanem Ramisem ovšem jinak nepůsobila vůbec špatným dojmem.

Latics na konci uplynulé sezóny ztratili jen dvě ze sedmi utkání a zasloužil se o to mimo jiné především Moses, jenž nedávno odešel do londýnské Chelsea. Jeho náhrada Arouna Kone ovšem ukazoval, že by mohl být dokonalou náhradou, minutu před koncem navíc obral o míč Jose Fonteho a svůj výkon korunoval pojišťovací trefou.

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

nádhera !

Reagovat
hradec

Nikdo to neuhádl!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele