7. kolo
07.10.2012 14:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Fulham byl blízko další venkovní výhře, Soton spasil netradiční střelec

Vloni zaznamenal jednu jedinou branku, teď José Fonte v jediném utkání udeřil hned dvakrát. Vytáhlý stoper se prosadil po rohu i přímém kopu, podruhé přitom na samém sklonku zápasu a za nepříznivého stavu. Soton si bod určitě zasloužil; navíc uchránil dlouhotrvající pozitivní sérii s londýnskými vyslanci...

Southampton patrně mezi svými 19 aktuálními konkurenty nenajde oblíbenějšího hosta. Na jižním pobřeží Fulham nevyhrál od roku 1935 (!), po druhé světové válce sem tedy zajíždí docela marně. Z 27 pokusů tu zvítězil jen jednou jedinkrát. A dnes to vskutku bylo znát, vždyť se Soton prosadil hned ve čtvrté minutě. Fonte zpoza přední tyče poslal za sebe takový lehce lobovaný projektil, který k údivu mnoha přihlížejících přeletěl i záchranáře Hughese a zahučel do sítě.

Saints za celé úvodní dějství museli překonávat jen jedinou překážku, a sice zranění druhého pravého beka během pár dní, navíc skluzem spoluhráče Fonteho. Napravo se tedy přesunul Japonec Yoshida; a mohlo se pokračovat, kde se skončilo. Fulham tím pádem dál měl ohromné problémy s rozehrávkou z vlastní poloviny, každého Cottagera naháněl jako lovnou zvěř alespoň jeden domácí loupežník. Londýňané zároveň sami nevypadali být správně koncentrováni, balon soupeřům nabízeli dokonce skrze pokažené autové vhazování či rozehrávku brankáře Schwarzera.

Fulham se tedy prostřednictvím ospalého, nemotorného výkonu vrátil ke své venkovní tradici, tentam byl dokonce i jeho obvyklý vířivý pohyb na ofenzivních výpadech. Jedinou šanci si tedy vytvořil až při hrubém zaváhání Hooivelda, který dobře neodhadl odskok balonu, pustil za sebe Rodallegu a toho tak musel agresivním vyběhnutím vystrašit až Gazzaniga.

Naopak Soton mohl zvyšovat hned několikrát. Přísně posouzený souboj Puncheona se Schwarzerem dokonce anuloval patrně regulérní branku. Po jiném rohu byl pro změnu Puncheon zaskočen propadnuvším balonem, takže Riether na čáře ještě stihnul zasáhnout. Dobré příležitosti měli i oba útočníci: Rodriguezovi nevyšel technický obstřel po přímočaré kombinaci, Lambert zakončoval přímo do Schwarzera po Puncheonově citlivém přenesení hry.

Cottagers nicméně celkem přirozeně nemohli být na odstřel celých 90 minut. Mezi 59. a 60. minutou také připravili Sotonu zdaleka nejpernější okamžiky: nejprve Gazzaniga přihlížel podivným způsobem nastřelené konstrukci, aby pak sám po chvíli poměrně složitě vytahoval Rodallegovu hlavičku.

Fulhamu pomohla prozaická změna: po pauze hrál s úplně jiným zápalem. Zbytečných ztrát se sice pořád nevyvaroval, alespoň už ale soustavně prověřoval defenzívu Sotonu. A také proto nakonec vyrovnal. V 69. minutě proplul nízký centr zprava celou šířkou vápna, až se do něj na jeho rohu opřel Riise, a třebaže by podle všeho minul, umně využil dezorientovanosti Hooivelda, jenž si mičudu sám srazil do brány.

V tu chvíli zápas neztratil jen favorita, ba i lepší, ve větší pohodě hrající stranu. Duel se kompletně vyrovnal a začal se omezovat na urputný boj. Srdce nezasvěceného fanouška proto opět začalo bušit ostošest teprve v samotném závěru. Nejprve Yoshida neuhlídal Richardsona, jenž z druhé vlny vsítil svůj premiérový gól v dresu londýnského celku; posléze ideálně kopnutou standardku Foxe proměnil v kruciální branku znovu stoper José Fonte. Prve to bylo temeno, tentokrát ještě zadnější část hlavy.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
freakmarena19

0:1

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele