1. kolo
18.08.2012 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Reading v obnovené premiéře v PL remizoval se Stoke

Povedený návrat do Premier League zažívá Reading, jemuž se podařilo proti Stoke odvrátit nepříznivý stav a odměnou mu je bod za konečnou remízu 1:1. Potters dlouho vedli i díky zaváhání Adama Federiciho, osudným se jim však nakonec stalo vyloučení Whiteheada a následná penalta, kterou proměnil La Fondre.

Domácí měli po čtyřletém působení ve druhé nejvyšší soutěži pořádný hlad po Premier League a hned od úvodní minuty to dávali znatelně najevo. Svěřenci Briana McDermotta drželi míč na svých kopačkách a do pokutového území posílali jeden nebezpečný balón za druhým, tuto činnost dokonale ovládal zejména Ian Harte. Právě po centrovaném míči, tentokráte od rohového praporku mohli jít Royals krátce před půlhodinou hry do vedení, Gorkšs ovšem hlavičkoval nepřesně. Stejně to na druhé straně zkoušel Walters, ani jemu se ovšem nepodařilo najít branku.

Krátce nato se už ale hosté dočkali. Zaváhání jednoho z nejspolehlivějších mužů domácí ekipy, jež si v loňském ročníku League Championship pohodlně zajistila postup Adama Federiciho využila čerstvá posila Michael Knightly, jejíž rána nebyla nikterak důrazná, ani zvláště umístěná, avšak přesto skončila v síti - 0:1.

Stoke tímto ovládlo dění na trávníku, sebevědomí nováček rázem nevěděl, jak se ujmout kulatého nesmyslu, natož aby našel cestu k soupeřově pokutovému území. To se pro něj dlouho stalo zapovězeným územím, ovšem nic netrvá věčně. Rychlé dvojí střídání během pár minut, při kterém se na trávník podívali McCleary a Noel Hunt dokonale rozhodilo do té doby jasný obraz hry a těsně před koncem přišla sladká odměna: Whitehead zastavil právě novice na trávníku McClearyho, sudí Friend ukázal na pokutový kop a navrch ještě udělil zkušenému středopolaři druhou žlutou a následně červenou kartu! Penaltu s přehledem proměnil Adam Le Fondre a zajistil svému celku na úvod cenný bod.

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Prvy zapas readingu moze skoncik vseliak ale dotoho daju vsetko, nepochybujem o tom, ze bod si odnesu. Tip 2-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
pavel.fotbal

Reading začne výhrou 2.1.

Reagovat
HullCity

1:0 Reading se společně s West Hamem v PL udrží!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
MagpeCZ

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

velmi nevyspitatelný zápas nováček vs. Stoke .... to může dopadnout jakkoliv

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
Sotuen

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele