6. kolo
29.09.2012 16:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Dvakrát vedli, přesto nevyhráli. Reading remizoval s Newcastlem 2:2

Hned dvakrát se nováček Premier League z Readingu dostal v utkání šestého kola do vedení, jenže dvakrát zároveň dokázal soupeř z Newcastlu odpovědět. Na Kebého trefu zareagoval svou první trefou Ba, když se pak trefil Hunt a pro domácí vypadalo všechno skvěle, zkazil radostné oslavy na Madejski Stadium sedm minut před koncem znovu Demba Ba.

Reading tak i nadále čeká na první vítězství od návratu do nejvyšší anglické soutěže, dnes však k němu měl zdaleka nejblíže. Začátek se nesl v duchu opatrnosti a hlavním cílem obou mužstev bylo zcela evidentně neinkasovat. I proto se na první vážnější šanci čekalo až do devatenácté minuty, kdy si na centr McAnuffa nebezpečně naskakoval Hunt, hlavou však nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče.

Po půlhodině hry byla na Madejski Stadium k vidění vyložená příležitost domácích, inkriminovanou akci znovu rozjel aktivní McAnuff, jenž tentokrát našel hlavu kanonýra Pogrebnjaka, jehož prakticky jistě gólové zakončení neuvěřitelným zákrokem vytěsnil Harper na roh. Úvodní pětačtyřicetiminutovku pak zakončila další možnost ruského útočníka, ta však byla v tomto případě zmařena a hostující brankář nemusel vůbec zasahovat, děkovat za to může obětavému zákroku Perche.

Po pauze se obraz hry mírně změnil, Magpies se najednou dostávali více do hry a byli i nebezpeční brance McCarthyho. Otevřít skóre mohl Cissé, Kebé ovšem jeho ránu tečoval a strážce domácí svatyně mohl zůstat v klidu. Domácí záložník se pak už o pár chvil později stal hrdinou příznivců na Madejski Stadium, po přihrávce Leigertwooda se totiž ocitl na hraně šestnáctky, rychlou kličkou oklamal Williamsona a střelou na přední tyč zavěsil.

Uběhla však pouze minuta a Newcastle neuvěřitelným způsobem vyrovnal. Tioté získal míč na polovině hřiště, dlouhým pasem našel za obranou Dembu Ba, který se vůbec nerozpakoval a z voleje napálil míč do sítě. V šedesáté druhé minutě už ovšem domácí opět vedli, z levé strany přesně odcentroval McAnuff a proti hlavičce Hunta zůstal Harper bez šance.

Vyrovnat mohl Ben Arfa, z úhlu si ovšem na skvěle vyběhnuvšího McCarthyho nepřišel. Sedm minut před koncem normální hrací doby už se však Newcastle prosadil podruhé, opět byl pak na konci celé akce Demba Ba. Ten si naběhl na centr Fergusona, nepříliš důraznou hlavičkou překonal domácího gólmana a srovnal na konečných 2:2. Reading prahl po rozhodující třetí trefě, McAnuff byl velmi blízko, zpoza velkého vápna ale trefil jen tyč. Ještě předtím měl gól na noze i Robert, ani on však nedokázal procpat merunu do sítě, a tak z toho byla pro domácí trochu krutá dělba bodů.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
NuFc23

come on, tuto sa body nestracaju, 0:2 :)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Devil

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 (Arfa, Demba, Sejk)

Reagovat
smazaný uživatel

urcite dvojka a reading pojde dolu..a preco newcastlu hovoria straky?

Reagovat
smazaný uživatel

lebo kradnu

Reagovat
smazaný uživatel

0:3, Reading zpatky do championshipu

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele