29. kolo
09.03.2013 16:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Reading se definitivně topí v husté kaši, podlehl i Ville

Readingu už dopomáhej akorát sám pán bůh, chtělo by se říci. Po domácím debaklu od Wiganu Royals nezvládli ani jiný klíčový souboj před vlastním publikem, padli s Aston Villou, dál čekají na výhru nad některým ze členů současné nejhorší pětky, "těší" se na brzké výlety na Old Trafford či Emirates Stadium a v tabulce na záchranu ztrácejí nepěkné čtyři body. Ani poslední QPR nemá tak černé vyhlídky, skutečně...

Reading přitom dnes vypadal nějakým způsobem k světu maximálně v závěru, kdy už byl hnán kupředu obyčejným transem - první poločas ale v jeho podání sotva snášel přísnější měřítka, a právě tam se nakonec rozhodovalo. Royals hned zkraje nechali do břevna hlavičkovat Bentekeho a další tutovku umožnili spálit také Weimannovi. Nakonec tedy sice šli do vedení skrze směšné ukopnutí Bakera, ovšem to zvládli během pár sekund anulovat hrozivou poziční hrou při protiútoku Bentekeho s Weimannem. První jmenovaný zakončoval nikým nerušen z penaltového puntíku.

Navíc ještě do přestávky stihli hosté skóre kompletně obrátit. Nejprve se tedy sice fanoušci ve vínovém chytali za hlavy při další ozvěně brankové konstrukce, nicméně Agbonlahor navázal jako správný vůdce birminghamského celku - ve složité pozici se opřel do balonu a vymetl pravou šibenici Taylorovy klece. Do kabin tak šli šťastnější Villans, ty se však zároveň museli mít na pozoru, vždyť ve druhých dějstvích už letos prohospodařili tolik bodů, že byste si z nich klidně postavili pyramidu.

Dnešek ale nebyl týmž případem. Noel Hunt totiž sice zkraje poločasu vyrovnal, činil tak ale z těsného, leč jasného ofsajdu. A mimoto ještě hosté dlouhou dobu zvládali kontrolovat průběh utkání; pozorný diktát Villans určovali zejména šikovní středopolaři Bannan s Weimannem. Rozpadat se návštěvníkům věci pomalu začaly až kolem 70. minuty, kdy zrovna Bannan chyboval ve středu pole, na hraně vápna neodhadl výšku centru Vlaar a Robson-Kanu po senzačním zpracování jaksi zpackal koncovku.

Tohle varování si birminghamští úplně k srdci nevzali, přesto se i ve zbytku zápasu mohli spolehnout na neefektivní Royals. Zejména žolík Blackman nepůsobil v koncovce vůbec jistě. Největší šanci spálil ve chvíli, kdy zpoza vzdálenější tyče hlavičkoval přímo do Guzanovy náruče.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tady se budou asi bát prohrát oba,takže X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tesne vedla 2:0 pre reading

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jn38

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele