8. kolo
20.10.2012 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Canaries se pohodově ubránili Arsenalu a registrují první skalp sezony

Chris Hughton slaví premiérové vítězství na lavičce Norwiche; a jaképak! Na třetí pokus se mu povedlo zdolat jedno zaběhlé, velké jméno mezi anglickými kluby. Zatímco Liverpool s Chelsea Kanárkům uštědřily pořádné nakládačky, bezzubý Arsenal si z Carrow Road veze prohru 0:1.

Arsenal na soupeře vyrukoval s taktikou zdeptat ho pečlivou kombinační hrou; tedy až poté, co Podolski nezakončil přesně dvě solidní akce svých spoluhráčů. Právě tyto světlé momenty byly nadlouho těmi jedinými, které mohly fanoušky Gunners hřát u srdce. Z bezduchého baga se totiž brzy stal nepříjemný stereotyp.

A Arsenal za svůj pocit nadřazenosti pykal. I přes zhruba 40procentní převahu ve statistice držení míče stačila jedna odvážná dalekonosná střela Tetteye, nepřesvědčivý zákrok Mannoneho a Grant Holt mohl hladce dorážet. Takto skóroval už ve třetím po sobě jdoucím klání; a opět proti členovi Big Four jako v obou předchozích případech.

Nicméně Arsenal prohrával i proti West Hamu a nakonec ještě přesvědčivě zvítězil. Tohle ale nebyl ten případ. Rovněž ve 34. minutě šlo připomenout, že si Kanonýři nepřipravili další šance, zato Turner právě v tuto chvíli mohl klidně potrestat ostudné soupeřovo bránění rohového kopu - svůj projektil ale mezi tři tyče trestuhodně nevtěsnal, a to ani zdaleka.

Po přestávce se kupodivu nedostavila žádná změna; respektive progres směrem dolů, k horšímu. Arsenalu neprospívala zejména skutečnost, že se obvyklý tahoun Cazorla očividně nevyspal vůbec dobře. Celkově šlo o poměrně klasický výkon Kanonýrů ihned po reprezentační pauze, a tak blíže další trefě byli dál spíše domácí. Hoolahana nepustil do právoplatné koncovky zdvižený praporek a pár náznaků předvedl také Holt.

Jinak se de facto nic nedělo, škodolibý divák mohl tak maximálně přihlížet drsnému utrpení hostů z hlavního města. Červení soustavně selhávali v soubojích jeden na jednoho, lehkomyslně odevzdávali balony na kopačky žlutozelených, kteří následně mohli proudit do četných volných prostor. Po zkratu Vermaelena šel dokonce unavený Holt nějaký čas sám na Mannoneho, v koncovce sólové akce ale nesmyslně podebral míč, aby jej pouze kamarádsky dloubl do Italovy náruče.

Pokud Arsenal nepřesvědčoval před pauzou ani po ní, tak také závěrečný tlak v jeho podání nestál za řeč. Ruddyho akorát ze střední vzdálenosti jednou prověřil Arteta; Gervinhovi totiž slušnou příležitost ukradl včasný a heroický skluz Bassonga.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5

Norwich sestoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež si myslím že zostúpia a Reading taktiež...

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Gunner14

0-5

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0-3... Podolski, Ox, Arteta.....

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kto viete ako to vyzerá so zranením Gibbsa a či je šanca, že by proti Norwichu nastúpil?

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra bude jasněji.

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 ... a třeba i proto je PL nejvyrovnanější ligou světa

Reagovat
REPLIKATOR

Nejvyrovnanější je francouzská.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal

Reagovat
Le Gunner

Achjo. Na takových tutovkách bohužel padají teoretické šance na titul, i když není všem dnům konec. Jinak podle mě skalpy mnoha tiketů.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsem přesný výsledek 1:0, škoda, že jsem to vsadil jen za stovku.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele