5. kolo
23.09.2012 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Newcastle si doma před Norwichem všechny body pohlídal

Pokračující střelecká fazona Demby Ba zajistila Newcastlu důležité tři body proti bývalému manažerovi Chrisi Hughtonovi. Senegalec, o kterém se nyní píše spíše ve spojitosti s jeho možným odchodem, zaznamenal tři góly ve dvou zápasech. Dnes mu stačilo vytáhnout z arzenálu jediný.

Pro Kanárky to byl docela dobře frustrující zápas. Ve Sports Direct Areně totiž své svěřence rozhodně nezklamali, pokud šlo o mezihru, v koncovce jim ale zoufale scházel klid a přesnost. Takto vlastně Ba v 19. minutě otevíral skóre v barvách týmu, který doteď tahal za kratší konec provazu. V onom klíčovém momentě nicméně vykázal právě ten klid na duši, který protivníkům celou dobu chyběl. Několik díků směřuje k asistentovi Ben Arfovi, ty největší si ale zaslouží jeden citlivý dotyk Senegalce a následná gólová bomba.

Tahle situace mimo jiné dobře dokumentovala ofenzivní snažení Newcastlu. Byl to hlavně Ben Arfa, kdo svými výlety z hloubi pole dělal Strakám největší problémy. Vepředu pak měl hledat oba africké útočníky, jeden z nich se však viditelně trápil. Papiss Cissé stále čeká na svůj první zásah v sezoně a dnes přitom odmítl nejlepší možnou příležitost, jak se tohoto otravného balvanu zbavit - penaltu. Jeho projektil vlastně ani neohrozil prostor mezi třemi tyčemi, namířil si to hodně mimo.

V dresu Norwiche to byl zejména Garrido, kdo byl užitečný směrem dopředu. Právě on vytvořil dvě ucházející šance pro Hoolahana se Snodgrassem, oba borci však s jeho dodávkou naložili mizerně. Samotný závěr duelu opět patřil Strakám, za něž neproměnil sólový únik Ba.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
NuFc23

neni ocom, musime doma naplno bodovat, 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Devil

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele