16. kolo
10.12.2012 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Cottagers ukončili střelecké trápení a těsně zdolali Newcastle

Minulé vzájemné střetnutí na Craven Cottage nabídlo extra ofenzivní podívanou, okořeněnou rovnými sedmi brankami, kterých jsme se nyní sice nedočkali, ovšem Fulham je jistojistě rád i za těsně vybojované tři body.

Podle očekávání se oba týmy rozjížděly pomaleji, úvodní čtvrthodina tak příliš fotbalově pohledných akcí nenabídla, a k vidění bylo nejvíce ze všeho urputné přetlačování ve středu pole, které jednoznačného vítěze nepoznalo. Následně ukázal efektní, ale zároveň neméně efektivní zpracování balónu Rodallega, hned nato vypálil, prostor ohraničený třemi tyčemi ale přes všechnu snahu netrefil.

Kolumbijský reprezentant však rozhodně neházel flintu do žita, právě on stál na začátku akce, po které Duff vracel pod sebe na Sidwella, který za pomoci teče Williamsona a břevna hostující branky, dopravil mičudu do sítě - 1:0. Dvacátá minuta mohla být pro NUFC kritická, Tiotého špatnou přihrávku dokázal vystihnout Berbatov, chytré uvolnění vyslalo bulharského kanonýra tváří v tvář na Krula, ten si však tentokráte poradil na jedničku a střelu z mírného úhlu vyrazil! FFC mělo postupem času navrch, Rietherův centr dokázal Krul vyrazit jen k Berbatovovi, brankáři Strak ale nyní pomohl Williamson.

Hostující strana povětšinou sázela na dlouhé nákopy, ty však konečné adresáty (Ba a Cissé) nenacházely a útočná potence Magpies tím vyloženě trpěla. Přesto mohl po půlhodině hry srovnat krok Coloccini, kterýsi z hloubi pole naběhl na rohový kop, jeho hlavičku ovšem vytěsnil mimo branku dobře postavený Riether! Ten samý hráč musel zachraňovat ještě jednou, tentokráte proti ráně Demby Ba.

Také po změně stran se pokračovalo podle stejných not - ofenzivní invence Chalupářů byla mnohem pestřejší a svoji třetí šanci v utkání měl na kontě Berbatov, ani pro tuto chvíli ale nedokázal poslat kulatý nesmysl přesně! Krátce nato se zpoza vápna opřel do míče Ben Arfa, jehož ráně zásadně pozměnila dráhu mírná teč Riiseho, Schwarzer už měl v ten okamžik nakročeno a reagovat již nestihl - 1:1.

Ani tento moment však domácí snahu nezastavil, spíše naopak. Berbatov se pro změnu obsadil do role myslitele, když chytrým pasem vyslal ke zteči Sidwella, ten však napálil jen pohotového Krula a z nadějné akce tak opět nezapršelo! V šedesáté třetí minutě ale poslal do vápna skvělý volný přímý kop Duff a Rodallega hlavou nekompromisně zavěsil - 2:1. Utkání začínalo nabírat na intenzitě a bylo se rozhodně na co koukat. Z ničeho nic se na opačné straně dostal ke střele vysunuvší Coloccini a parádně zatočeným pokusem trefil vzdálenější tyčku Schwarzerovy branky!

Sedm minut před koncem se jako tank prodral do nadějné střelecké pozice Ba, jeho přízemní ránu na zadní tyč však brankář Fulhamu kryl. Vědět o sobě dal znovu také Berbatov, dneska mu ovšem evidentně přáno nebylo a Krula nepřekonal. Martin Jol poslal na závěrečné minuty do hry také zkušeného šutéra Mladena Petriče, který mohl na výsledek přidat definitivní razítko, ale z dálky orazítkoval břevno!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (15)

Přidat komentář
NuFc23

verim, takze jasna 2

Reagovat
smazaný uživatel

taky věřím, že to dáme je potřeba navázat na zápas s Wiganem, ale Fulham bude složitý soupeř... 2:3

Reagovat
šolim

Nevěř, ty doby, kdy Newcastle vyhrával na Fulhamu jsou dávno pryč. Když to dobře půjde, bude remíza, ale taky můžou NZ prohrát.

Reagovat
smazaný uživatel

x2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Y.Cabaye

Na Fulhamu se hraje těžce ale bod snad urvem. 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes nakupia zebry v drevarni ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Jde ještě o anglickou ligu, když v základní sestavě obou mužstev nastoupí dohromady jen 3 Angličani?

Reagovat
Devil

jsi se prave probudil v 21 stoleti......

Reagovat
smazaný uživatel

http://video.meta.ua/5324340.video?pos=317

Hatem Ben Arfa se trefil parádně...myslím, že bez něj budou svátky pro Newcastle hodně krušné a obávám se, že i s tak nabitým kádrem spadnou někam k sestupovým pozicím...

Reagovat
smazaný uživatel

...no oni už tam vlastně jsou, spíš aby se neobjevili mezi posledníma třema

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele