10. kolo
03.11.2012 16:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Ani další Fellainiho show remízovou šňuru nepřerušila

Čtvrtá po sobě jdoucí remíza a tentokrát dokonce ještě hořčejší. Everton parádně obrátil vývoj zápasu na Craven Cottage, aby pak veškerou snahu zmuchlal a zahodil opětovným inkasováním v 90. minutě.

Toffees do utkání odstartovali pozitivně a zároveň negativně. I přes živější vstup do zápasu totiž poměrně brzy kapitulovali, když v 7. minutě při brilantně technicky zvládnutém přímém kopu Ruize lehce zaváhal Howard a míči, odraženému od tyčky, nešťastně nastavil svá záda. Tím mimochodem s trochou nadsázky Fulhamu udělal i neudělal radost, neboť jubilejní 500. trefa Londýňanů v Premier League připadá právě na vlastní gól.

V kontextu úvodní části nicméně Cottagers mohli být za tuto branku jedině rádi; na nic dalšího se totiž nezmohli, ba ani nejevili přílišnou snahu to změnit. V dresu Evertonu proto mohl dvakrát pálit Jagielka a nebezpečný ofenzivní výlet podniknout Coleman - jelikož směrem dozadu zkrátka měli naprosté minimum práce.

Naopak jejich protějšci Hangeland s Hughesem se zapotili řádně; a nutno podotknout, že s množstvím vysokých balonů do šestnáctky si úplně rady nevěděli. Takřka každý centr si našel svého Jelaviće nebo Fellainiho, to jen koncovka soustavně pokulhávala. Belgičan si takto jednu mičudu zbytečně zpracovával, namísto okamžité hlavičky, mezitímco jeho chorvatský parťák řadu finišů spíše uspěchal. Těsně před pauzou pak také nezužitkoval do nebe volající nesmysl Bairda, který mu doslova nahrál do složité, avšak pořád relativně slibné střelecké pozice.

Druhé dějství plynule navázalo na to první. Spíše ještě Everton povýšil své ofenzivní snažení za cenu pomalého zapomínání na zadní vrátka. Nicméně intenzivnější útočení se stihlo vyplatit, ještě dokud Fulham stihl zareagovat. Coleman si v 55. minutě napravo konečně porozuměl s Mirallasem a ten zpoza obranné linie Cottagers neomylně přihrával do druhé vlny sebejistému Fellainimu.

A Karamelky v nadšeném pádění dopředu veskrze pokračovaly, což málem ztrestalo duo Kačaniklić-Berbatov. Druhého jmenovaného musel bleskurychle vytrčenou pravou rukou odmítnout Howard. Vůbec nejpodstatnějším prvkem zápasu ale dnes byla vůle Toffees jít za vítězstvím, kterou ostatně nejlépe demonstroval sám rozstřílený Fellaini při svém druhém zásahu. On nejenže si citlivě zpracoval dalekonosný nákop Jagielky, on hlavně kompletně odstavil od míče svého strážce Hughese a pak duchapřítomně napálil balon přímo k pravé tyči.

Fellaini nakonec sám mohl bez debat rozhodnout, hned dvakrát. Nejprve ho vyslal kupředu Osman a on za pomoci Hangelanda nastřelil vzdálenější tyč; u té potom dorážel zkroucený Naismith, jehož pro změnu zavrhnul dobře postavený Baird. Podruhé tito dva jmenovaní borci zpříma zaspolupracovali a Fellainiho volej divže nebyl gólový. S parádním zákrokem se vytasil Schwarzer, který záhy vychytal rovněž Naismithe v přečíslení 3 na 2.

A Schwarzerova práce nakonec nešla vniveč. Fulham se totiž v 90. minutě přeci jen zmohl na poněkud šokující a nezasloužené vyrovnání. Centr z pravé strany sice promáchl Berbatov, za ním se už ale nemýlil Sidwell. Moyes po závěrečném hvizdu opět musel kroutit hlavou.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ted už bude výhra pro E

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

No zde bych zkusil dvojku....0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
rickroll

Berba by prý měl hrát,takže se snad nebude opakovat situace z 89.minuty loni doma proti Evertonu,kdy Bobby "Row Z" Zamora za stavu 1:1 přestřelil prázdnou bránu...

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele