19. kolo
26.12.2012 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Everton natáhl sérii neporazitelnosti na sedm kol pomocí výhry nad Wiganem

Jak se všeobecně očekávalo, Everton si na Boxing Day nikterak nezavařil. Proti Wiganu sice pálil ostrými teprve po přestávce, i to mu ale bohatě a s klidem stačilo k výhře 2:1. Jubilejní 500. start kapitána Phila Nevillea v Premier League tedy dopadl v pořádku.

Jakkoliv góly padaly až v druhém dějství, bylo by nepřesné domnívat se, že se před obrátkou neútočilo; třebaže úvodní dvacetiminutovky vyjma hodně nepřesné rány Anichebeho divákovi prakticky nic nenabídla. Potom už nicméně obraz hry přísnější měřítka pomalu, ale jistě snášel.

Wigan po celý zápas vypadal být nebezpečný v protiútocích (jako už klasicky), ovšem velmi železně mu nevycházela finální fáze. Nejlepší příležitosti poločasu tedy padaly do klína Evertonu. Ve 38. minutě si zadáci Wiganu neporadili s horkým bramborem, což málem ztrestal živelný Anichebe, a následná série rohového kopu divže domácím nepřinesla penaltu po Maloneyho zásahu hrudí/paží.

Druhou část mohl načít kandidát na gól sezony - Thomas Hitzlsperger nasadil jesličky McCarthymu, aby se pak z dobrých 30 metrů opřel do balonu a spektakulárně nastřelil břevno. V tu chvíli tedy měli hosté pořádnou porci štěstí, hned za pár okamžiků ale to samé šlo říct o Karamelkách. V 52. minutě totiž Osmanovu nepřesnou ránu drsně ztečovala ruka Caldwella a první změna skóre byla na světě.

Ta druhá přišla 13 minut před koncem, když oslavenec Neville ve vápně precizně našel hlavu Jagielky. Latics se ovšem lehce vzdávat nehodlali, a tak si pro Di Santovu střelu, kterou hráč v modrém srazil "do svíce", mezi dva soupeřovy obránce doběhl Koné a v 82. minutě snížil. Leč marně - Wigan se už nevytasil s ničím jiným než platonickým tlakem.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

to urcite ne

Reagovat
smazaný uživatel

snad 1 tip-

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam vo výhru ale pravdepodobne to bude zas remíza 1:1

Reagovat
Veselac

tip X....1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Wigan uz ty vysledky sice tlaci k zaznamenani nejakeho bodu, ovsem Everton v posledni dobe moc vyher nesbiral a urcite si bude chtit konecne zase pripsat dve po sobe... 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Len či nám to rozhodcovia dovolia už ani neviem koľko bodov nám zobraly

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
hradec

a zase Everton is the sympaták

Reagovat
smazaný uživatel

a zase sem to trefil

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/everton-vs-wigan-2-1-motd

Škoda, že to tam tomu Hitzlspergerovi nepadlo....

Reagovat
smazaný uživatel

dík jak si vedel akurát som to chcel ísť pozreť aspon nemusím hladať

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele