24. kolo
30.01.2013 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

West Bromwich na Goodison Parku prohloubil svou mizérii

Jediný bod od Ligy mistrů; kdy naposledy tohle mohli fanoušci Evertonu o svém týmu zkonstatovat koncem ledna? Teď jde nicméně kvůli kohoutí ztrátě na půdě Norwiche o holou skutečnost, kterou Toffees mohou dál nadšeně přiživovat. Naopak poražené WBA má k radosti daleko, nyní vytěžilo jediný bod z posledních pěti kol.

Steve Clarke před utkáním musel udělat jednu razantní změnu, když Jeromem Thomasem nahradil Petera Odemwingieho, jenž potřebuje trávit čas se svým čerstvě narozeným a nemocným synem. Minimálně na úvodní pasáže ovšem tato výměna neměla pražádný vliv, i s nigerijským forvardem by se zřejmě obě mužstva jen neškodně oťukávala.

Pořádně se na Goodison Parku začalo hrát až od 20. minuty, kdy Fellaini pěkně zhurta - v první šanci - nabombil mičudu do pravé tyče Fosterovy klece. Dobrou práci předtím odvedl Anichebe, o němž jsme dnes neslyšeli poprvé. Avšak ještě než po Yacobově faulu na něj s přehledem proměnil pokutový kop Baines, musel se anglický bek uvést ještě jinou cestou. Totiž ve 29. minutě se proběhl po svém levém křídle, převzal Osmanův pas a krásně vymetl levou šibenici hostující svatyně.

Teprve po změně stran, již za onoho stavu 2:0, se k životu probrali také Baggies, za něž brzy nebezpečně promlouval Lukaku. Snížení se ovšem Clarkeova eskadra dočkala až ve chvíli, kdy Morrison přepustil místo na place Longovi. Irský forvard potom na svůj zásah spotřeboval všehovšudy tři minuty - a výrazně mu k němu dopomohl tragický Heitinga, to jest nutno dodat.

West Bromwich málem bleskurychle dotáhl dvoubrankové manko takřka přesně dle vzoru souběžně hrajícího Arsenalu, avšak famózní Dorransův projektil z přímého kopu si to v 67. minutě namířil pouze do břevna. A stejné místo, jen na opačné straně hrací plochy, potom natrefil rovněž Leon Osman, ačkoliv on už měl na rozdíl od Dorranse z velké blízkosti jednoznačně skórovat.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele