22. kolo
12.01.2013 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton se proti Swansea neprosadil a zapisuje si další dělbu bodů

Waleský celek doposud proti EFC ze třech vzájemných utkání nevybojoval ani bod a dokonce nevstřelil ani branku, na tom se sice nic nezměnilo, ale svěřence Michaela Laudrupa může těšit alespoň fakt, že si z Goodison Partu odváží cenný bod.

Naposledy sice Toffees před vlastními fanoušky nestačili na londýnskou Chelsea, a zapsali si tak premiérovou domácí porážku v sezóně, hned nato pak družina manažera Davida Moyese těsně padla i na Old Trafford, ani tyto dva neúspěchy však pohodu EFC výrazněji nepoznamenaly. Ještě neuběhla ani minuta hry, když to z dálky zkoušel Fellaini, jeho pokus však Vorm bez větších problémů zpacifikoval.

Liverpoolský celek měl po většinu prvního dějství více ze hry a hostující defenziva se musela mít takřka neustále na pozoru. Primární nebezpečí hrozilo zejména od Jelaviče, který měl hned několik nadějných možností, přičemž ta největší přišla po rohovém kopu, balón směřující na zadní tyč ale za minutu dvanáct na brankové čáře zastavil pozorný Tiendalli. Zpoza vápna odpověděl Pablo, ale branku přestřelil.

Také druhá strana častokrát zkoušela překonat hluboký defenzivní val střelami z dálky, ale Pienaar a Osman úspěch taktéž neslavili. Další velkou šanci si domácí vypracovali po půlhodině hry, kdy Fellaini hlavou sklepl mičudu na Anichebeho, ten se do míče opřel stejnou částí těla, ale nigerijskému reprezentantovi pro změnu překazil radost vracející se Williams! Poté mohlo z rychlého kontru udeřit i na opačné straně, Dyer vyslal za obranu pas na rozběhnutého Michua, ten však chytrým zakončením na Howarda, kterému následně pomohlo břevno, nevyzrál! Po Colemanově individuálním průniku neuspěl ani Fellaini.

Po změně stran se pokračovalo tam, kde se před odchodem do kabin skončilo. Přízemní střelou se prezentoval Neville, ale na strážce hostující svatyně si nepřišel. Karamelky měly opět, stejně jako v úvodních čtyřiceti pěti minutách, velké množství standardních situací, ani to však domácímu týmu příliš nepomáhalo. Právě po rohu nejdříve neúspěšně zakončoval Jelavić, aby následně hlavičkoval nad branku Distin.

Ojedinělé nebezpečí waleského mužstva si vzal znovu pod patronát Pablo, ani tentokrát ovšem nedokázal Howarda výrazněji zaměstnat. Po další standardce pak Distin vrátil kulatinu na Jelaviče, ten se odhodlal k akrobatickému zakončení přes hlavu, mičudu ale v obtížné pozici nedokázal zasáhnout. Ten samý hráč se v další příležitosti obsadil do role nahrávače, ale Fellaini již zakončit nedokázal.

S přicházejícím závěrečným hvizdem už se hosté zaměřili výhradně na defenzivu a to mohl v 75. minutě potrestat, po dalším rohovém kopu Bainese, Jagielka, hlavička anglického reprezentačního obránce však mířila těsně nad břevno Vormovy branky! Ani čtyřminutové nastavení již na bezbrankové remíze nic nezměnilo, Everton si tak připisuje už desátý nerozhodný výsledek v sezóně!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 (Jelavic, Jelavic, Fellainy - Michu)

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele